(VIDEO) SAD moćne protiv Srbije

Ognjen Dobrić

foto:KSS

Košarkaši Srbije izgubili su od selekcije SAD-a sa 105:79 u pripremnom meču u Abu Dabiju.

Srbija je dobro počela meč i većim dijelom prve četvrtine imala vođstvo. U nastavku razigrao se Stef Kari, Amerikanci su zaigrali bolju odbranu i napravili su seriju 16:2, te su na poluvremenu imali vođstvo 59:45. Na početku treće četvrtine selekcija SAD je imala najveće vođstvo od 26 poena razlike 71:45.

Uspjela je Srbija nakon trojki Ognjena Dobrića i Vanje Marinkovića da priđe na 73:55. Nakon tajm-auta košarkaši Stiva Kera su stabilizovali igru i pred posljednju četvrtinu su imali nedostižnih 83:58.

U posljednjem kvartalu slična priča, prednost je išla i preko 30 poena razlike.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Stef Kari koji je ubacio 24 poena, Bem Adebajo je ubacio 17, Entoni Edvards brojao do 16. U reprezentaciji Srbije se istakao Nikola Jokić sa 16 poena, Aleksa Avramović postigao je 14, Filip Petrušev 11, dok se na 10 zaustavio Ognjen Dobrić.

U selekciji Srbije na ovom meču nisu igrali Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

 

Srbija će u sklopu priprema za Olimpijske igre odigrati još dvije prijateljske utakmice. Prvobitno će im rival biti Japan 21. jula u Beogradu, a samo dan kasnije odmjeriće snage protiv Grčke, takođe na parketu Beogradske arene.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama

About The Author