Mateo: Na nama je da nastavimo da sanjamo

mateo

foto:printscreen

Real Madrid i Olimpijakos boriće se za titulu šampiona Evrolige.

Trener Real Madrida, Ćus Mateo, je u prvoj sezoni u Evroligi uspio da dođe do finala. Povešće “Kraljevski klub” ka 11. tituli šampiona.

“Čestitam Olimpijakosu što će se sa nama boriti za trofej u finalu. Za mene je čast što u prvoj sezoni koju vodim kao glavni trener igram finale Evrolige. Takmičimo se protiv ekipe Olimpijakosa koja je prava košarkaška mašina.

Morali smo da pređemo težak put kako bismo se našli ovdje, a na njemu su bile povrede, problemi, loši momenti, ali sada smo u finalu. Na nama je da nastavimo da sanjamo i damo sve od sebe na predstojećoj utakmici. Daćemo sve od sebe da dođemo do trofeja.”

Real je bio blizu eliminacije, pošto su u četvrtfinalu gubili 2:0 protiv Partizana.

“Kada je počeo plej-of, rekli smo sebi kako nas pet pobjeda dijeli do toga da postanemo šampioni. To što smo gubili sa 0:2, nije mijenjalo činjenicu da smo pet pobjeda udaljeni od titule. Nije lako pobijediti u Beogradu, ali smo ostali zajedno. Četvrta utakmica je, na primjer, bila jako teška, ali smo mi do kraja vjerovali kako možemo da preokrenemo seriju. Hemija koju moji igrači imaju me čini ponosnim.”

Mateo smatra da je timski duh njegove ekipe najvažniji faktor za finalni duel.

“Za nas je jako važno to što znamo da se ekipa drži zajedno. Sada pokušavamo da razmišljamo kao da prošlost ne postoji, kao da povrede ne postoje. To što imamo, dovoljno je da damo sve od sebe u finalu. Možda ćemo pobijediti, možda izgubiti, to je košarka, ali na nama je da damo sve od sebe.”

Utakmica između Olimpijakosa i Real Madrida na programu je u nedelju sa početkom od 19 časova.

About The Author