Prijedor dvokorakom do finala, Rogatica i Drina igraće majstoricu

prijedor

foto: KK Prijedor Spartak

Prijedor Spartak prvi je finalista prvenstva Republike Srpske. Partija za pamćenje Nemanje Stankovića.

Prijedor je u polufinalu sa 2:0 bio bolji od Radnika. Drugi meč u Bijeljini su riješili u svoju korist 69:90 i sada čekaju protivnika u finalu u kojem će imati prednost domaćeg terena.

Gosti su odigrali nevjerovatnu prvu četvrtinu u kojoj su postigli čak 42 poena i tu već riješili pitanje pobjednika. Nemanja Stanković odigrao je fanstastičan meč i postigao 42 poena, Bojan Lulić je dao 14. U domaćem timu Rajko Spasojević 18, Đorđe Curović 14 poena i 13 skokova, a 14 poena je imao i Aleksej Piljević.

Protivnika Prijedoru odlučiće majstorica. Drina Princip je u drugom meču na domaćem terenu pobijedila Rogaticu 84:69. Domaći tim je odigrao odlično u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacili 31 poen. Strahinja Mladenović je u pobjedničkom timu ubacio 21 poen, Bojan Matić je imao 14 uz 11 skokova, Zoran Kupusović je dao 12, a Dušan Knežević je ubacio devet poena i imao 11 skokova. Kod gostiju Nikola Pilindavić 14, Miroslav Milidrag 13, Nemanja Okiljević i Luka Radmilović po 11, a Nenad Cvjetković i Dejan Ivković su dali po 10 poena.

About The Author