Partizan pjevajući iz Bolonje ide u Milano

Egzum

foto: KK Partizan

Partizan u 27. kolu Evrolige pobijedio Virtus u Bolonji.

Crno bijeli su slavili sa 79:88 u Bolonji gdje su imali sjajnu podršku svojih navijača, i korak su bliže plej ofu. Sada su na učinku 15 pobjeda i 12 poraza. Odlično su i jedni i drugi prije svega u napadu odigrali prvu četvrtinu. Imali su gosti i ozbiljniju prednost, ali domaći tim se vraća prije svega zahvaljujući Milošu Teodosiću, koji je dijelio asistencije na svoj način i razigravao saigrače. Na drugoj strani sjajna partija Kevina Pantera.

U drugom poluvremenu bolje odbrane na obe strane, a onda je ključ utakmice u posljednjoj četvrtini u svoje ruke uzeo Dante Egzum, koji je fantastičnim akcijama odveo svoj tim na 10 poena prednosti. Vratio se Virtus i prišao na tri poena zaostatka, a onda je bitnu trojku postigao Džejms Naneli i nagvijestio pobjedu svog tima, koji za dva dana gostuje u Milanu.

U pobjedničkom timu četiri igrača su imali dvocifren učinak. Džejms Naneli je ubacio 18, Kevin Panter i Dante Egzum po 17, Jam Madar je dao 10 poena. U domaćem timu koji je sada na učinku 12 pobjeda i 15 poraza, Mem Žaite 14, Džordan Miki i Sem Odželeje po 13, Miloš Teodosić 11 poena i 12 asistencija.

About The Author