Obradović: Zaustaviti šut za tri poena

Partizan

foto: Dragana Stjepanović

Partizan u 22. kolu Evrolige dočekuje Asvel.

Gostujuću pobjedu iz prošlog kola protiv Crvene zvezde, Partizan želi da potvrdi u utorak protiv Asvela, od koga su poraženi u prvom dijelu sezone u Francuskoj. Tim čiji je vlasnik Toni Parker u međuvremenu je pojačao i bek Di Bost.

“Treba da pokušamo da popravimo neke stvari koje smo u toj prvoj utakmici slabo radili. Oni su u posljednjem kolu Evorlige odigrali sjajno protiv Fenerbahčea, juče su imali neke probleme gdje im glavni centar Fal nije igrao. Igrali su u prvenstvu Francuske i izgubili od Monaka, ali mi skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobjedi protiv Fenerbahčea. Oni su igrali strašno agresivno, otvorili utakmicu izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. To je ono o čemu moramo sutra da vodimo računa”, istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Danilo Anđušić ima zadatak da dalekometnim šutevima prije svega pravi problem protivniku.

“Očekuje nas još jedna bitna utakmica. Igramo protiv ekipe koja je dobra, iako možda rezultati u posljednje vrijeme to ne pokazuju, mada su imali neke sjajne pobede, poput one protiv Fenerbahčea. Igraju veoma dobro, mislim da će biti jako motivisani da pred našim navijačima ostvare pobjedu i povećaju šanse za plej-of. Imaju iskusan tim, iskusne igrače. Pojačali su se, imaju De Koloa koji je lider ekpe i sigurno će biti potrebno da zaustavimo njega i njegovu kreaciju u igri. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj dobar niz koji smo napravili u poslednje vrijeme i da ćemo u dobrom rapoloženju putovati u Kaunas”, poručio je Anđušić.

Partizan je trenutno na 11. mjestu na tabeli da 10 pobjeda i 11 poraza, a francuski tim je na 16. toj poziciji za osam pobjeda i 13 poraza.

About The Author