Deura: Viza razlog prelaska u Grčku

foto:FIBA

Milica Deura karijeru je nastavila u Grčkoj.

Pred start prošle klupske sezone, odnosno po povratku sa Svjetskog prvenstva u Australiji, kapiten ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Milica Deura, napravila je transfer iz njemačkog Kelterna u slovačku Slaviju iz Banske Bistrice. Krenulo je odlično jer je imala izvrstan debi i bila ključna igračica u plasmanu ekipe u Evrokup, ali ova epizoda ipak nije dugo potrajala.

Deura je od 5. januara članica grčke ekipe Evnikos iz Atine.

“Imala sam problema sa slovačkom vizom, odnosno klub mi nije osigurao vizu zbog procedura u koje nisu bili dobro upućeni. Zato sam brzo pronašla drugi klub i prešla u Grčku “, kazala je za „Dnevni avaz“ Deura koja je u Atini nešto više od tri sedmice.

“Zasad je sve dobro, u klubu su jako fini i ljubazni ljudi, a isto tako i u ekipi. Klub nije u samom vrhu grčke lige, ali zbog tog kasnog perioda i prijelaznog roka sam prihvatila ugovor. Oni su mi ponudili dobre uslove, što je meni bilo važno. Nisam imala vremena puno birati, ni razmišljati i uglavnom sam zadovoljna s ugovorom do kraja ove sezone”.

Uskoro će se pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH kojoj preostaju dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selekcija BiH će ugostiti Sjevernu Makedoniju 9. februara, a tri dana kasnije Njemačku. Oba susreta se igraju u KSC Sabit Hadžić na Ilidži.

“Želimo ostvariti što bolji rezultat u tim utakmicama jer i dalje imamo šansu za plasman na EP, tako da nam je u cilju da što bolje odigramo i probamo pobijediti obje utakmice. Naravno, neće biti nimalo lako jer Njemačka je stvarno dobra ekipa, što su djevojke pokazale i u novembru, gdje su nas porazile s velikom razlikom. Ali ja se nadam da možemo popraviti taj utisak i savladati ih u Sarajevu, a takođe i reprezentaciju Sjeverne Makedonije koja je manjeg renomea, ali nije uopšte nekvalitetna reprezentacija. I oni sad imaju jednu novu naturalizovanu igračicu i uopšte nisu za potcijeniti”, komentarisala je Deura.

About The Author