Bajić:Mislim da smo utakmicu dobili kontrolom skoka

foto:printscreen

Izjava Dragana Bajića nakon pobjede u Španiji.

Igokea je u četvrtom kolu FIBA Lige šampiona nanijela prvi poraz ekipi Bilbaa, koju su pobijedili u gostima 81:84.

”Prvo bih se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i čestitao bih svojim momcima na velikoj pobjedi. Rekao sam im u svlačionici da su oni najzaslužniji za trijumf. Ušli su u utakmicu sa više odgovornosti i energije, nego u nekim prošlim utakmicama. Ušli su hrabro protiv favorita u večerašnjoj utakmici. U samoj pripremi sam rekao da neke elemente košarkaške igre moramo podići na viši nivo ako želimo pobijediti, i uradili smo to”, rekao je Bajić i nastavio:

“Odbrana je većim dijelom dobro funkcionisala, kako individualno, tako i timski. Mislim da smo utakmicu dobili kontrolom skoka. Jako velika pobjeda za nas. Idemo dalje, imamo jaka takmičenja pred sobom u ABA ligi i Ligi šampiona. Poznato je da smo ostali bez Stivensa i Nakića i da imam skoro pa novi tim, gdje igrači imaju nove uloge. Moramo se prilagoditi tome i potrebno je vrijeme za sve to“.

Bajić je početkom posljednje dionice isključen zbog druge tehničke.

“Još jednom izvinjenje zbog isključenja večeras. Ja nisam čovjek koji ima običaj da prigovara sudijama. Nastojim stvoriti normalnu komunikaciju. Obe tehničke sam dobio radi ulaska na teren i komunikacije sa svojim igračima.”

U narednom kolu, Igokea će gostovati kod Nimburka, ekipe koju su savladali u Laktašima.

About The Author