Ataman: U fudbalu navijamo za Real, ali sutra ćemo mi pobijediti

Trener Efesa Ergin Ataman govorio pred finale Evrolige.

Njegov tim treću sezonu u nizu igra finale Evrolige. Prošle godinu su završili šampionski, a on je i kada ekipi nije išlo najbolje ove sezone vjerovao u njih i znao šta je cilj.

„Velika stvar što smo u finalu treću godinu zaredom, pokušaćemo da odbranimo titulu. Real je sjajan tim, sa fantastičnim trenerom. To smo osjetili najbolje prošle godine, Laso uvijek sprema nešto neočekivano. Veoma su dominantni u reketu, veoma su dobri sa Tavaresom, Rendolfom, imaće nekoliko strategija, ali uz kreativnost naših plejmejkera i bekova pokušaćemo da napravimo razliku jer oni koriste visoke igrače za to. Biće izazovno finale, polufinale je pokazalo koliko su male razlike između timova. U fudbalu kod nas u Turskoj postoje veliki navijači Reala, a jedan od njih je moj sin i svake godine dobijamo poklon. U fudbalu navijamo za Real, ali sutra ćemo mi pobijediti“, rekao je na pres konferenciji trener Efesa.

„Moja filozofija je da je svaka utakmica drugačija, ne smatram da će posjed u polufinalu uticati na finale. Naš stil je manje-više isti uvijek, ali Pablo je rekao da će možda Ertel igrati, ako ne bude tako, igraće sa petoricom visokih. Igrali su zonu prošle sezone u Istanbulu, vidjećemo. Ovo je moja filozofija, imam sjajne igrače u perimetru, pokušaćemo da igramo na isti način“, kaže Ataman i dodaje kako vjeruje u svoj tim.

“Imam šampionske igrače koji vole da igraju u našem sistemu, koji je produktivan za igrače na perimetru. Na tajm-autu često gledam koji igrač ima vatru u sebi, Šejn nije imao isti ritam kao na početku, mučio se da brani Slukasa, osjetio sam da Micić ima veću snagu i pokušali smo da napadnemo Vezenka njim. Nisam mu rekao da šutira, rekao sam im da čitaju situacije, on je to učinio. Promašio je nekoliko lakših situacija, ali uspio je na kraju. U plej-ofu protiv Armanija Larkin mi je rekao da on želi loptu, Micić mu je dao i pogodio je. To je naš osjećaj, oni znaju kako da ga iskoriste za pobjedu“.

foto:printscreen/euroleague

About The Author