Obradović:”U plej-ofu 1, 11 ili 21 razlike je svejedno”

Izjava Željka Obradovića nakon pobjede u prvom meču polufinalne serije ABA lige.

Partizan je rutinski pred svojim navijačima pobijedio Budućnost 82:66.

“Sve staje u to da je 1:0. Kad počneš plej-of najvažnije je da si stekao prednost. Sada da se pripremio što bolje i iskorijenimo sve ono što nije valjalo. Bilo je i dobrih stvari. Ipak, ponovo pokazujemo nezrelost, ne znamo da koristimo faul kad nismo u bonusu. To je najveći problem ekipe od starta sezone, ponovio se i večeras. Čestitke igračima i navijačima na sjajnoj atmosferi i fantastičnoj podršci. Nevjerovatno je kako nas bodre i hvala im na tome”, rekao je trener crno bijelih Željko Obradović.

Pred utakmicu je bio nezadovoljan radom pojedinih igrača na treningu.

“Bila je reakcija, vidjelo se na terenu, neviđena želja kod igrača. Sve ono što na posljednjem treningu nije bilo na potrebnom nivou, večeras su nadoknadili ogromnom borbenošću i željom. To je preduslov da se igra ozbiljna košarka”.

Ne znači mu previše što je upisan ubjedljiv trijumf.

“U plej-ofu 1, 11 ili 21 razlike je svejedno. Na kraju se piše 1:0. Nema tu sad velikih promjena, napravićemo analizu. Sve ono što su oni prikazivali u toku sezone je bilo manje više na istom nivou. Uvijek se pripremaju detalji, pogotovu u plej-ofu. To treba da radimo na njima i da vidimo da li možemo da odigramo dobru utakmicu u Podgorici”.

Upitan je i o pozicijama igrača.

“Krenuli smo sa postavom koja je klasika, igrači od jedan do pet. Madar, Glas, Trifa na tri, Zek i Matijas četiri i pet. Imamo mogućnost da kombijunemo raznorazne stvari, ali problem je kad imaš igrače koji teško prihvataju različite uloge u timu. To nije lako. Da ubijediš visokog igrača da radi posao plejmejkera, ili daš niskom igraču da ide ispod koša i trpi malo kontakt. Što je inteligentniji igrač brže shvati. Svi najbolji igrači u Evropi su bili sposobni da rade tako nešto. Svejedno na koju poziciju ih staviš znaju da odreaguju odbranbeno i napadački”.

U trećoj dionici Budućnost je prišla na jednocifrenu razliku.

“Cijelo prvo poluvrijeme dvije izgubljene lopte, u trećoj sedam. Izgubili smo četvrtinu i došlo se do toga da Budućnost ima više posjeda od nas. To je iz agresivnosti i drugih razloga. Zna se kako se reaguje na agresivnu odbranu, kako se postupa, napada još agresivnije. Agresivna odbrana je dobra, ali ima i mnogo mana”.

foto:Partizan NIS/Dragana Stjepanović

About The Author