Košarkaši Borca i Leotara, sastaće se sutra u 29. finalu Kupa Republike Srpske.
U srijedu će košarkaši Borca pred svojom publikom pokušati da podignu pehar pobjednika Kupa Srpske. Protivnik u finalu biće im Leotar. Dva tima su krajem novembra igrali u šampionatu BiH u Trebinju, Banjalučani su tada slavili poslije neizvjesne završnice.Borac je trenutno lider u drugoj ABA ligi, i u dobrom raspoloženju dočekuju finale. Svi igrači su spremni i zdravi i veoma motivisani. Prižljekuju veliku podršku sa tribina dvorane „Borik”.

“Oni su veoma dobar protivnik. U tom meču u Trebinju je bilo tvrdo. Očekujem da će tako biti i u Boriku i nadam se da ćemo mi podići pehar”, rekao je Srefan Kenić krilni centar Borca.

“Očekujem tešku utakmicu kao što je bio i prvi meč ove sezone u Trebinju. Nadam se da ćemo imati podršku sa tribina. Očekujem pobjedu i plasman na završni turnir Kupa BiH”, optimista je Nikola Reljić centar Borca.

Nikola Đurasović bio je dio Borčeve generacije koja je 2008. osvojila Kup Srpske. Najstariji, ali prema mišljenju mnogih i jedan od najspremnijih u ligi, vjeruje da Leotar može iznenaditi Borac u Boriku.

“Obe ekipe su u dobrom raspoloženju. Očekujem neizvjestan meč. Oni su mlađi, mi iskusniji. Ukoliko uspijemo odgovoriti na njihovu energiju možemo držati meč što duže “otvoren” što nam je i cilj”, kaže Đurasović.

Leotar je u dobrom ritmu. Poslije poraza u Tuzli, od Slobode, Trebinjci su vezali dvije pobjede. Protiv Posušja i Mladosti u Mrkonjić Gradu. Problem za trenera Ičelića, mogla bi biti skraćena rotacija, zbog povrede neće igrati kapiten Ninković.

“U dobrom smo ritmu. Prethodne dvije utakmice protiv Posušja i Mladosti smo ubjedljivo dobili. Igrali smo protiv Borca u Trebinju. Oni imaju kvalitet i jednu legiju stranaca i imaju jasne ciljeve kako u Ligi biH tako i u ABA 2 ligi. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo. Ono što mi radimo je možda i nezapaženo sa 10 domaćih igrača. Borac je favorit, ali se nadamo čudu”, rekao je trener Leotara Marko Ičelić.

Finale Kupa Republike Srpske, Borac – Leotar, počeće od 20 časova. Ulaz u SD Borik je slobodan. Pobjednik će izboriti plasman na Završni turnir Kupa BiH, čiji će domaćin za vikend biti Banjaluka.

foto:Dragana Stjepanović/aba league

About The Author