Banjaluka je spremna za ABA 2

Turnir ABA 2 lige u narednih sedam dana u Banjaluci.

Banjaluka odnosno KK Borac drugi put će organizovati turnir ABA 2 lige. Sve je spremno, poručio je predsjednik Borca Milan Đajić.

“Želim da najavim da ćemo u narednim danima od 6. do 12. februara biti domaćini u našem gradu u našoj Banjaluci i našoj dvorani Borik. Bićemo, mogu slobodno reći, domaćin jednog košarkaškog spektakla u ABA 2 ligi. Mi smo se u ime kluba i uprave potrudili i uložili dosta napora i sredstava da ovaj balon prođe u najboljem redu. Smatramo da ovaj grad to zaslužujje. Želim da se zahvalim ABA ligi koja nas je prepoznala kao partnera, mi ćemo se potruditi da ekipe budu što bolje ugošćene i da se što bolje osjećaju u našem gradu. Borac je već duži perid stabilan klub, nismo samo učesnici, mi smo i lider u ovom takmičenju, nadam se da će poslije ovog turnira tako i ostati”.

Đajić se nada podršci publike.

Poslije pandemijskih uslova koje smo imali na prošlom turniru sada će biti dozvoljen pristup publici. Nadam se da će Borik biti ispunjen do poslednjeg mjesta. Ljudi su se zaželjeli dobre košarke. Mi igramo ponedeljak prvu utakmicu, potom ćemo se do kraja balona sastati sa Sparsima i Lovćenom. Pored tih mečeva očekuje nas cjelodnevni program od sutra. Biče odigrana 21 utakmica, želim da pozivem sve ljubitelje košarke da posjete sve utakmice, biće dobrih predstava u to sam siguran“.

Sportski irektor ABA lige Milija Vojinović nada se dobrom turniru.

“Samim tim što nastavljamo konitnuitet u Banjaluci je dokaz je da je prošlogodišnji turnir bio izvanredan. U pripremi ovog turnira smo bili upoznati šta nam pružaju Banjaluka, Republika Srpska i Borac. Nismo imali dilemu da povjerimo organizaciju četvrtog turnir Banjaluci gdje će se održati 8. 9. i 10. kolo. Prošle sezone smo promijenili sistem takmičenja, iz ligaškog prešli u turnirski sistem. To je bila pilot varijanta koja se pokazala kao dobra i nadam se da ćemo tako funkcionisati i u budućnosti”, rekao je Vojinović.

https://www.instagram.com/p/CZha_uhN5OY/

foto: KK Borac

About The Author