Voler: Igokea kao porodica

Kada je prije godinu dana Antabija Voler povrijedio skočni zglob činilo se da je završio epizodu u Igokei zbog dobro poznate činjenice da američki košarkaši vrlo rijetko u jednom klubu provode više od jedne godine.

Ipak, takav slučaj nije bio sa vrsnim bekom šuterom. Uspješno je završio oporavak i odlučio da i ove sezone nosi dres tima iz Aleksandrovca, a sve to nakon jednog razgovora sa sportskim direktorom Vukom Radivojevićem.

Kada sam se povrijedio prošlog februara Vuk mi je predočio planove i rekao da želi da ostanem u ekipi. Tada nisam znao kada ću se vratiti na teren jer je povreda bila dosta nezgodna. Otišao sam kući i rekao mu da ću biti spreman kada se vratim. Vjerovao je u mene kada sam bio povrijeđen, što mi je mnogo značilo i dok sam tokom ljeta bio kod kuće odlučio sam da ostanem. Nisam nimalo požalio, jer mi je ovo najbolja sezona”, istakao je Voler za “Glas Srpske”.

Košarkaš rođen 1988. godine nije jedini Amerikanac u ekipi, gdje su još Dešon Stivens, Džejms Robinson i Markel Starks. Logično, sa njima provodi dosta slobodnog vremena, ali je ipak najviše posvećen supruzi i djeci koja žive sa njim.

“Nama je odlično ovdje i volimo sve. Hrana je dobra, ljudi su dobri i sva ta atmosfera je dobra, tako da se ne možemo žaliti ni na šta. Igokeu smatram kao porodicu, jer sam tu već dvije godine. Kao i svima ostalima malo nam teško pada ova situacija sa pandemijom “kovida 19”, jer kao porodica ne možemo da radimo ono što bismo željeli. Trudimo se da što više vremena provedemo zajedno pa idemo u tržne centre ili gledamo film u bioskopu. Družim se i sa saigračima. Dolazimo jedni kod drugih, igramo video-igrice ili se kartamo. Najviše volimo da igram “NBA 2K” ili “Njarzone”. Čuo sam za “Gran turizmo” pa ćemo i to u narednom periodu probati”.

Prije Igokee igrao je za Mornar iz Bara pa se lako mogao priviknuti na uslove i mentalitet naroda. Ostatku familije u SAD prenio je samo lijepe stvari.

Živimo u Banjaluci gdje nam je dobro i našim prijateljima pričamo lijepe stvari o mjestu u kojem boravimo. Ovdje stvarno nema ničeg lošeg i zaista uživamo. Bio sam i u većim gradovima Evrope, ali ovdje je odlično za porodični život”, naglasio je Voler.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author