Bez trenera i pet igrača na Partizan

Mega će u 13. kolu ABA lige gostovati Partizanu NIS, ali će na tom susretu biti desetkovana izostankom petorice igrača, kao i glavnog trenera Vladimira Jovanovića koji zbog pozitivnog nalaza na Kovid-19 neće biti u mogućnosti da vodi ekipu.

Iz navedenih razloga su registrovana i dvojica juniora, Ahmet Jonović (2003) i Andrej Mušicki (2005) koji će biti u sastavu Mege na utakmici u ponedeljak.

Megu će na utakmici protiv Partizana sa klupe predvoditi pomoćni trener Vule Avdalović koji je istakao da Mega ulazi u utakmicu sa ciljem da pruži svoj maksimum:

“Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana na njihovom terenu. Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita sa osvajanje ABA lige. Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni. Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo. Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalitet”, izjavio je Avdalović.

Krilo Mege Nikola Jović je pred utakmicu protiv Partizana istakao da njegova ekipa pokazala da može da se nosi sa najjačim protivnicima:

“Sigurno je da nas očekuje jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica. Partizan je ekipa koja ove godine ima samo dva poraza u ABA ligi, u Evrokupu su isto u vrhu. Veoma teško ih ije dobiti pred njihovim navijačima, ali takođe mislim da smo mi pokazali da sa najjačim protivnicima možemo da se nosimo. Iako je veliko pitanje u kakvom ćemo sastavu biti zbog izostanaka, na nama je da držimo koncentraciju i čvrstinu u odbrani tokom cijele utakmice, a za šta će to biti dovoljno na kraju, vidjećemo, izjavio je Jović.

Utakmica Partizan NIS – Mega Mozzart igra se u ponedeljak 27. decembra od 21 čas u Štark Areni.

foto:Mega

About The Author