Sokolac izbačen iz Prve lige Republike Srpske

Košarkaši Sokoca izbačeni su iz Prve lige Republike Srpske.

Košarkaši ovog tima su nezadovoljni sudijskim odlukama na meču protiv Slavije na 13 sekundi do kraja napustili teren. Epilog je da je Komesar za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske Miodrag Ivanović izbacio je Sokolac iz takmičenja.

Žalba Sokoca je odbijena jer kako je navedeno ne sadrži konkretne činjenice niti je podnijeta u skladu sa Propozicijama. Komesar je na osnovu člana 8.4 Propozicija odlučio da ih izbaci iz Prve lige, te obrisao njihove rezultate. Sokolac ima pravo na žalbu Takmičarskoj komisiji, a utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Slavije.

Kažnjeni su i košarkaši Sokoca Miljan Pajić sa tri, Miroslav Kovač , Bojan Koprivica, Igor Bojović sa utakmicom zabrane igranja, te trener Tomislav Tamburić sa dvije utakmice zabrane vođenja ekipe. Takođe klub je zbog tehničkih grešaka kažnjen sa 450, a Slavija sa 350 konvertibilnih maraka.

Kažnjena su i službena lica. Delegat Zlatko Dojčinović sa dvije utakmice nedelegiranja zbog propusta u radun a sudije Davorin Skenderija, Slaven Vavan i Dragoslav Rađević sa utakmicom zabrane delegiranja.

“Pošto vidim da je ova vijest prenijeta na više medija, kao i da se komentariše u košarkaškoj javnosti (što je i normalno), treba razjasniti par stvari. Ovo je odluka komesara lige RS, donesena isključivo na osnovu toga što je propozicijama takmičenja jasno navedeno da je to sankcija za napuštanje terena. Odluka je prvostepena, dakle nije konačna. Klub ima pravo žalbe takmičarskoj komisiji, a na kraju krajeva, tu je poslednja instanca UO KS RS, koji ima mogućnost da u interesu košarke koriguje sve odluke. Tako da ću vas zamoliti za malo strpljenja. A mogu vam samo obećati da će interes košarke i u ovom slučaju preovladati”, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević.

foto:KK Slavija

About The Author