Igokea protiv Borca počinje 11. sezonu u ABA ligi

Igokea,kosarka24.ba

Igokea počinje svoju jedanaestu sezonu u ABA ligi.

Prvu sezonu u regionalnom takmičenju košarkaši Igokee odigrali su u sezoni 2010/2011. Sa klupe ih je predvodio Slobodan Klipa, a sezonu su počeli: Milan Dozet, Vuk Ivanović, Bojan Đurica, Branko Mirković, Marko Đerasimović, Vedran Vučenović, Lens Heris, Brajan Čejs, Čedomir Vitkovac, Stevan Nađfeji, Rarko Rakočević i Mladen Pantić. Naredne sezone nisu igrali pošto je Široki bio šampion i oni su predstavljali BiH u Ligi.

Sljedeće sezone Igokea se vratila i tu je i danas kao ekipa od koje mnogi zaziru. Imali su prethodnih sezona i borbe za opstanak, ali se pamti i sezona 2013/2014 kada su bili prvi nakon ligaškog dijela, kao i prošla u kojoj su igrali plej of. Jedne sezone su bili i peti, tako da se može za tim iz Aleksandrovca reći kako je stabilan član regionalne lige. Novu sezonu počinju u izmijenjenom sastavu. Otišli su Pot, Klemons, Atić, Karmajkl, Jovanović i Grej. Novi igrači su: Dešon Stivens (Baken Bers), Nikola Tanasković (Borac Banjaluka), Stefan Đorđević (FMP), Markel Starks (Avtodor Saratov), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Džejms Robinson (Braunšvajg).

U prvom kolu Igokea u subotu dočekuje čačanski Borac.

“Ovo je početak nove sezone ABA lige, sigurno smo se svi uželjeli košarke i start se primakao. Ono sa čime smo mi suočeni u ovom posljednjem periodu to je bolest šest igrača od kojih su trojica bila totalno van stroja, Starks je pod inekcijama i medicinski tim ulaže maksimalne napore da što kompletniji izađemo u 1. kolu. Prva utakmica je s Borcem, tim koji je promijenio roster i sigurno je da zaslužuju maksimalan respekt. Nismo imali puno materijala za pripremu utakmice, ali šta je tu je. Moramo se okrenuti individualnim kvalitetima njihovih igrača, dosta su se pojačali, u zadnjih par dana doveli su dva nova igrača. Igramo na domaćem parketu i da trebamo gledati sebe, i da mene kao trenera raduje to da je pristup igrača na svakom treningu i kroz pripremne utakmice na visokom nivou i nadam se jednom dobrom odgovoru na terenu, samim tim očekujem i prvu pobjedu na otvaranju ABA lige”, rekao je trener Igokee Dragan bajić i nastavio:

“Ja sam čovjek koji gleda samo pravo, i koji se ne plaši ničega, pun sam samopouzdanja i tako i ulazim u ovu sezonu što želim i da prenesem na svoje igrače. Ono što želim kada je u pitanju ova sezona to je da ponovo košarkaška javnost ima mišljenje da Igokea igra najljepšu košarku. Želim da se mog tima svi plaše kako ovi timovi koji su okupili moćne rostere, tako i svi ostali“.

Marko Jošilo i ove sezone će s kapitenskom trakom predvoditi ekipu.

„Očekuje nas utakmica protiv Borca iz Čačka, prva u novoj sezoni ABA lige. Favoriti smo na osnovu rezulta iz prošle sezone, međutim neće biti ni malo lako to opravdati. Nadam se da ćemo biti svi zdravi i spremni, da ćemo tu utakmicu dočekati u najboljem mogućem stanju za nas. Nadam se da ćemo nekakva naša očekiavanja uspjeti da opravdamo.“

U prvom kolu sastaju se, petak: Mornar – Cibona (18), Crvena zvezda – Split (20). Subota: Igokea – Borac (17), Cedevita Olimpija – Krka (21). Nedjelja: Mega – Studentski centar (12), Budućnost – FMP (19). Ponedjeljak: Zadar – Partizan (18).

foto:kosarka24.ba

About The Author