Veseli: Pera Božić kapiten na terenu i van njega

Jan Veseli košarkaš Fenerbahčea govorio za “BasketNews”.

Jedno od pitanje je bilo o saigračima sadašnjim i bivšim i njihovom uticaju na Čeha, koji je bio MVP Evrolige prije tri sezone.

“Tokom godina u Fenerbahčeu, imali smo mnogo sjajnih igrača i lidera. Ali iskreno, uvijek se okrećem Petru Božiću, koji mi je bio kapiten u Partizanu. On nije igrao mnogo, ali je ostao kapiten. Šta god da je pričao, bilo je tako. Nikad nisam dovodili u pitanje njegove riječi. Ako na terenu pričate stvari koje nisu dobre za tim, on vam dođe i kaže da umuknete. Igrao je uprkos problemima sa koljenima. On je borac. Uvijek je bio najbolji na treninzima, gdje je davao 100 odsto. Sve to mi je ostalo u glavi u ovih 14 godina. Znam ga toliko i za mene je on najbolji kapiten i lider, na terenu i van njega”, rekao je Veseli.

Pitanje je bilo i vezano za Partizan, koga će trenirati Željko Obradović, sa kojim je Veseli sarađivao u Fenerbahčeu i ima osvojenu Evroligu 2017. godine.

Čudno, proveo sam šest godina sa njim i čudno je. To je život. Svako ima svoj put. Nemoguće je da neko bude 20 godina u istom klubu, on nije Greg Popovič (smijeh) da bi ostao toliko. Mislim da mu je bio potreban odmor, a ovo je dobar izazov za njega. Iskreno, bio sam iznenađen ovom odlukom. Razumijem da je izazov, ali i dalje sam iznenađen. Sviđaju mi se ideja i projekat, raduje me što ću moći da ispratim kako im ide naredne sezone.”

foto.euroleague

About The Author