Loše u odbrani, komplikovano u napadu. Srbija bez OI

Košarkaši Srbije neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija je u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu izgubila od Italije 95:102 (22:28,23:29,18:23,32:22).

Odlično je Italija odigrala meč. Vodili su konstantno, u napadu su bez problema dolazili do poena, što govori o odbrani Srbije, koja je bila bez energije i jasnog plana u napadu. Anđušić je zablistao sa tri trojke i Srbija je povela 36:32. Ipak Italija je serijom 22:9 na poluvremenu imala 12 poena prednosti (45:57).

Na početku drugog dijela domaći košarkaši krenuli su agresivnije, ali su ih “presjekle” dvije trojke Italije. Onda je selektor Srbije Igor Kokoškov pokušao sa nižom petorkom, probudila se i publika, ali sve je bilo džaba. Italija je otišla i na 21 poena razlike. Opet su pokušavali domaći sa nižom petorkom u kojoj zanimljivo nije u drugom dijelu bilo mjesta za Vasilija Micića, ali uzalud. U posljednjoj četvrtini vraćena je petorka sa centrom. Filip Petrušev je imao odličnu rolu, ali povratka nije bilo i veliki udarac sa Srbiju koja tako neće biti na najvećem takmičenju, dok se Italija vraća nakon pauze od 2004. godine kada su u Atini osvojili srebro.

Na OI biti u grupi sa Australijom, Njemačkom, koja je u finalu u Splitu pobijedila Brazil, i Nigerijom.

U reprezntaciji Italije najefikasniji je bio plejmejker Nikolo Menion sa 24 poena, Ahile Polonara je ubacio 22 i imao 12 skokova, Simone Fontekio je dao 21, a Stefano Tonut 15 poena.

U poraženom timu Danilo Anđušić 27, Filip Petrušev 22, Ognjen Dobrić 17 poena.

foto:fiba

About The Author