Nema plata, nema košarke

Zbog neisplaćenih nekoliko plata košarkaši Bratunca nisu se pojavili na parketu domaćeg terena u meču 25. kola Lige BiH protiv Širokog.


“Košarkaški klub Bratunac je u januaru dogovorio na Predsjedništvu sa načelnikom da bi nekih 60.000 maraka od Opštine bilo dovoljno da izađemo iz ove lige, da nemamo dugovanja. Na osnovu toga, dogovoreno je 60.000, računali smo tri mjeseca po 20.000. Od toga je ispoštovano 20.000 KM”, rekao je Dane Dragičević sportski direktor KK Bratunac

Trener tima Ognjen Radić razočaran situacijom u klubu, koji je izborio opastanak u Ligi BiH

“Nije nam došla bilo kakva ekipa, došla nam je ekipa Širokog, koja je višestruki prvak BiH, valjda bi trebala da nam bude čast da ugostimo jednu takvu ekipu kao što je Široki, da odigramo tu utakmicu, da pokažemo svoj neki kvalitet, međutim nismo bili u mogućnosti. Mi smo obezbijedili opstanak u Premijer ligi i to je velika stvar za Bratunac. Odemo pobijedimo Slobodu, u Tuzli, pobijedimo Slobodu u Tuzli, a autima smo išli”, razočaran je Radić.

Načelnik Opštine Bratunac naglašava da klub nije funkcionisao u skladu sa zakonom, da je igračima isplaćeno manje nego što je bilo moguće i da nije tačno da klub nije imao obezbijeđen prevoz.

“Tačno je da im je iz Budžeta u roku od ova dva mjeseca uplaćeno dva puta po 10.000 maraka. Ne znam koliko su imali od sponzora. Imali su određenu donaciju i od predsjednice Republike Srpske, imali su prihode od članarina, tako da ono što sam ja saznao da su ti igrači, koji su angažovani po ugovoru, dobili samo polovinu jedne plate. Šta je sa ostalim novcem, ne znam, to ćemo vidjeti, to ćemo ispitati. Iz budžeta Opštine Bratunac plaća iznos za njihovo kršenje zakona, što nisu uplaćivali poreze i doprinose na plate koje su isplaćivali igračima i sebi. Utvrđena poreska obaveza 163.984,72 KM. Za prevoz 1.680. Nemoj neko da mi priča kako mora da uzme svoje putničko auto, da sjedne u auto da ide, da nije obezbijeđen prevoz, evo imali su prevoz 1.680 maraka”, rekao je za RTRS Srđan Rankić načelnik Opštine Bratunac.

foto: HKK Široki

About The Author