Radonjić: Igokea može svakog da pobijedi

Košarkaši Crvene zvezde u 12. kolu ABA lige gostuju Igokei.

Sa novim trenerom Dejanom Radonjićem i novim igračem Lendri Nokom, a bez Emanuela Terija sa kojim je raskinut ugovor Crvena zvezde ide na megdan Igokei u Laktaše.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv odličnog rivala Igokee, koji je svojim dosadašnjim igrama pokazao da može svakoga da pobijedi u ABA ligi i da se nada visokom plasmanu u regionalnom takmičenju. Njihov skor i pozicija na tabeli nisu slučajnost, što govore i nastupi u FIBA Ligi Šampiona. Potrebno je da iskontrolišemo njihove najbolje igrače, i da dobrom koncentracijom i odgovornom igrom gradimo put do pobjede”, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kapiten Branko Lazić očekuje tešku utakmicu u Laktašima.

“Očekuje nas teška utakmiica, Igokea igra odlično ove sezone u oba takmičenja. Sam pogled na tabelu, njihova pozicija i skor pozivaju na maksimalnu mobilnost. Imaju odličan tim i nekoliko izvanrednih individualaca koji mogu da naprave mnogo problema svakoj ekipi. Maksimalno ih uvažavamo, ali želimo da dođemo do bodova, i moraćemo da odigramo izuzetno borbeno i angažovano.”

Biće ovo 19. duel ovih timova. Zvezda je zabilježila 13, a Igokea pet pobjeda. U Laktašima su igrali devet puta i Igokea je slavila u dva susreta. Utakmica Igokea – Crvena zvezda na programu je u nedjelju od 17 časova (ATV,arenasport).

foto:euroleague

About The Author