Bajić: Srce na terenu ključ pobjede (VIDEO)

Izjava trenera Igokee Dragana Bajića nakon trijumfa protiv Turk Telekoma.

Igokea je u drugom kolu FIBA Lige šampiona na domaćem terenu savladala nakon velike borbe i sjajne igre ekipu Turk Telekoma. Trener Dragan Bajić prezadovoljan izdanjem svog tima.

“Čestitam mojim momcima. Odigrali smo na visokom nivou pogotovo kada je igra u odbrani u pitanju. Tim Turk Telekoma je sjajno selektovan da možda ode i do kraja i osvoji ovo takmičenje. Kad takav tim svedete da nijednu četvrtinu ne postigne više od 20 poena znači da ste ostavili srce na parketu, da smo sve ispoštovali što se tiče odbrane. Koncentracija maksmimalna, možda smo malo problema imali u jednom dijelu meča kada je u pitanju kontrola defanzivnog skoka, ali sve ostalo kada je u pitanju odbrana je bilo dobro”, rekao je Bajić.

Pohvalio je i učinak Dalibora Ilića.

“U najavi meča sam rekao koliko su opasni, ali uspjeli smo da zaustavimo Vilčira, koji je u prošlom meču dao 36 poena od čega sedam trojki. Kako u šutu tako i na niskom postu gdje je odbranu na njemu odigrao Dalibor Ilić, sve po principu kako smo se dogovorili u svlačionici. Ključ pobjede je što smo ih sveli na 66 poena, pogotovo što smo ih otupili kada je tranzicija u pitanju” rekao je Bajić i nastavio o ofanzivnom dijelu igre Igokee:

“Kad je napad u pitanju znali smo gdje su naše prednosti, znali smo principe odbrane. Znali smo da preuzimaju sa visokim igračima i tražili smo pas pod koš ili smo tražili naše igrače koji su sposobni da probiju da dođemo do lakih poena”.

“Čestitam još jednom momcima. Sigurno je da ćemo biti veliki tim ako ovu istorijsku pobjedu arhiviramo večeras. Sutra se već okrećemo novim obavezama i čekamo da vidimo kada igramo sljedeću utakmicu. Ovdje smo plaćeni redovno i znamo šta je naš posao. Uvijek im govorim da ne želim da se zadovoljamo malim stvarima, ovdje smo da rušimo barijere i da budemo zapisani u istoriju ovog kluba”, poentirao je na kraju Bajić.

foto:printscreen/youtube

About The Author