Filipovski: Nisam pričao sa Duletom, bez novih igrača (VIDEO)

Sašo Filipovski je ugovor sa KK Partizan potpisao do kraja sezone 2020/2021, ali postoji i dogovor za narednu sezonu ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom.

Novinare je zanimalo da li je razgovarao sa Duškom Vujoševićem, najtrofejnijim trenerom u istoriji kluba iz Humske, sa kojim je u prošlosti Filipovski sarađivao.

“Sa Duškom Vujoševićem se nisam čuo. Imamo dobar odnos, ali sam želio da preuzmem odgovornost na sebe. Svaki čovjek ima svoje mišljenje, a na kraju je uvijek najvažnija vaša lična odluka. Nisam mnogo razmišljao o dolasku u Partizan. Znam da je ovo zemlja sporta i košarke i da je Partizan veliki klub. Uvijek sam se osjećao odlično kada sam dolazio ovde. Velika mi je čast i obaveza da dam svoj maksimum u tom klubu. Što se tiče igračkog kadra, oni se do sada maksimalno zalažu na treninzima. Imamo dosta povreda, ali bez obzira na to ne planiramo nikakve promjene igračkog kadra”, izjavio je Sašo Filipovski.

Filipovski se potom osvrnio na predstojeći meč sa Zadrom u subotu u ABA ligi.

“Posvetićemo se Zadru, ali se sada prevashodno bavimo sobom, a ja pokušavam da svoje razmišljenje predstavim ekipi. Zadar je uvijek dobro šutirao za tri poena, a sada igraju brzu košarku sa mnogo pikenrola. Mi moramo da obratimo pažnju na njihove šutere i na skok pod oba koša, ali, kao što sam naglasio, pre svega se bavimo sobom”, rekao je novi trener crno-bijelih

“Moja filozofija će biti korak po korak na startu šampionata. Mi sada gledamo samo na prvu utakmicu i prvi trening. Naš cilj se ostvaruje radom i očekujem da ćemo kontinuirano napredovati. Ako si pripremljen i daš sve od sebe, ne treba da se plašiš budućnosti. Neću da obećavam – ko obećava uvijek je dužan. Mene više zanima kako ćemo raditi i dizati individualni i timski kvalitet”, rekao je 46-godišnji Ljubljančanin.

Potom je govorio i o pritisku vođenja ekipe poput Partizana.

“Navijači Partizana su mudri i znaju da su naš šesti igrač i da je situacija sa kovidom teška. Prije svega oni znaju košarku. Ja ne mogu da utičem na to šta neko drugi misli ili radi, jedino na šta mogu da utičem je rad na terenu. Što se tiče nekih spekulacija oko mog dolaska u Partizan – ne mogu da komentarišem jer ne čitam mnogo šta pišu mediji. Kada je stigao poziv Partizana ja sam bio zainteresovan – prespavao sam i odlučio da prihvatim ponudu. Tim nisam selektirao, ali najbitnije u životu da čovjek bude fleksibilan. Nikada ne bude onako kako ste očekivali i šta ste planirali – život donosi izazove zbog kojih vi morate da donosite mudre odluke”, rekao je nekadašnji trener Olimpije, Turova, Rostova, Lotomatike, Stelmeta Zijelone Gure, Banvita i Monaka.

“Ekipa ima potencijal, trenutno radimo na tome da oni upoznjaju moja očekivanja i zahtjeve, a da ja upoznam njihove potencijale i kvalitete. Trenutno se postavljamo igru u skladu sa trenutnim stanjem tima, pa ćemo postepeno praviti promjene i graditi na osnovu svakog sledećeg treninga ili pobjede”, zaključio je novi trener Partizana.

Nova lica u stručnom štabu će biti asistent Boban Mitev i kondicioni trener Vladan Radonjić, dok će trener Dejan Mijatović kao koordinator baviti mlađim selekcijama kluba, a u stručnom štabu ostao je i trener Aca Matović.

Slovenački trener je posljednji posao imao u sezoni 2018/19. u Monaku. Karijeru je gradio u ljubljanskoj Olimpiji, potom je vodio poljski Turov, Lokomotivu Kuban iz Krasnodara, radio je u Lotomatiki iz Rima, Stelmet Zelenoj Gori, Banvitu i Monaku. U moskovskom CSKA je bio pomoćnik Dušku Vujoševiću.

Četrdesetšestogodišnji stručnjak je sa Olimpijom po dva puta bio prvak Slovenije, osvajač Kupa i Superkupa, sa Banvitom je trijumfovao u Kupu Turske, dok u Poljskoj ima dve tituule i državni kup.

foto.KK Partizan/video BC Partizan, tekst sportklub

About The Author