Musa: Na vezi sam sa Vujoševićem (VIDEO)

Košarkaš Bruklin Netsa Džanan Musa priprema se za novu NBA sezonu.

Po završetku sezone Musa se vratio u BiH i odmor proveo u rodnom Bihaću i sarajevu. Nije baš puno bilo vremena za odmor jer se posvetio košarci kako bi što spremniji dočekao narednu sezonu.

Odmorio sam sedam dana, a onda sam svaki dan trenirao. Pripremao sam se za predstojeću sezonu koja je izuzetno bitna. Svaki dan sam imao po dva treninga. Pripremao sam se maksimalno kako bih potpuno spreman došao u Sjedinjene Američke Države”, istakao je Musa.

Opisao je kako je provodio dane u Sarajevu.

”Fitnes sam trenirao sa Adnanom Maljevićem, a košarku sa Enesom Numanovićem. Takođe, na vezi sam bio sa Duškom Vujoševićem. Imao sam zaista dobru ekipu oko sebe, kojoj vjerujem i sa kojom sam napravio ozbiljan posao za ovo vrijeme. Bio sam u BiH sa porodicom, trenirao, napunio baterije i u Ameriku se vraćam potpuno spreman. Da naredna sezona bude, što se kaže – ‘moja”’, istakao je bivši igrač Cedevite.

Musa kaže kako mu je najvažnije povjerenje između igrača i trenera.

”Sve sam poslušao što su mi sugerirali, da napredujem u segmentima koje su oni označili. Ja sebe tjeram na rad i izuzetno sam samokritičan. No, sada sam došao u poziciju da sam zadovoljan svojom formom, premda uvijek može bolje. Period koji sam bio u BiH sam iskoristio maksimalno”, istakao je Musa i opisao je kako je izgledao njegov radni dan u Sarajevu.

”Ustajao sam između 7:00 i 7:45 sati, a oko 8:00 sati odlazio sam u fitness centar u Vistafon. Tamo sam radio od 9:00 do 10:30 sati. Onda sam se prebacivao u dvoranu gdje sam ostajao do 13:15 sati. Nakon toga slijedio je – odmor”.

Na kraju je bh. košarkaš govorio o ishrani.

”Svaki bh. građanin hvali svoju hranu. Za mene je ta kuhinja najbolja na svijetu. Ipak, morao sam se pridržavati mjera i jesti hranu koja nije uobičajna”, zaključio je Musa.

https://www.youtube.com/watch?v=CECg7F8pOy8

foto:printscreen/youtube

About The Author