Igokea na pobjedu od Lige šampiona (FOTO)

Košarkaši Igokee savladali Kluž i protiv Sportinga u petak od 19 časova će igrati za grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Igokea je u polufinalu kvalifikacionog turnira u Botevgradu pobijedila Kluž 82:75 (23:13,15:18,22:13,22:31).

Tim Dragana Bajića kontrolisao je igru i rezultat od početka do kraja. Utakmicu su počeli snažnom odbranom i taj nivo zadržali veći dio meča. Brzo je Igokea stekla desetak poena prednosti i nisu dozvoljavali rumunskom timu da im ozbilljnije priđe. Onda u finišu treće četvrtine sjajna serija Igokee i prednost od 18 poena (60:42). U posljednjoj četvrtini Kluž je obrzao igru i pogodio par trojki. Najbliže što su uspjeli prići je na četiri poena razlike. Onda su Pot i Karmajkl odigrali ono što se od njih očekuje i Igokea je na korak od plasmana u grupnu fazu.

Sjajan meč odigrao je američki centar Džeki Karmajkl koji je postigao 25 poena imao šest skokova i četiri asistencije. Edin Atić je ubacio 12 poena uz po pet skokova i asistencija, Antabija Voler je dao 10, Stefan Fundić devet poena i osam skokova, Stefan Pot je ubacio osam poena i imao pet asistencija, Nikola Jovanović je dao sedam, Marko Jošilo šest poena i isto toliko uhvaćenih lopti, Dalibor Ilić je dao tri, a Darko Talić dva poena.

U poraženom timu Džastin Edvards 22, Andrija Stianović pet poena.

Meč u Botevgradu pratio je Pero Antić predsjednik Košarkaškog saveza Makedonije u društvu bivšeg igrača Igokee Dragana Jaćimovića, koji je ambasador BiH u Makedoniji.

https://www.instagram.com/p/CFfVQXoBL1G/

foto:championsleague

About The Author