Košarka je virus koji je jači od korone

Generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis je rekao da je neophodno pratiti sve moguće mere bezbjednosti, a dodaje da je baš vodeći se tim pravilima svjetska kuća košarke napravila raspored svojih takmičenja.

FIBA je veoma brzo došla do svojih rješenja po pitanju odlaganja takmičenja usled pandemije koronavirusa. FIBA je pomjerila sva međunarodna takmičenja, a sva klupska takmičenja, osim Lige šampiona su otkazana. Finalni turnir Lige šampiona će se održati u septembru. Generalni sekretar Zaglis kaže da je prioritet zdravlje igrača.

Sport je kontaktni i sport privlači mnogo navijača uglavnom u dvoranama. Nećemo slati igrače tamo gde ne bismo slali decu. Moramo da mislimo dva puta pre neko što donesemo odluku da se takmičenja nastavljaju”, rekao je Zaglis za španski As prenosi “Sportklub”.

Mi smo sport koji se privikao na sve situacije. Basket 3×3 je fleksibilniji i lakši za organizaciju i verovatno će se to takmičenje prvo nastaviti jer ima manje igrača. Najveći izazo je kako ćemo se prilagoditi dok se ne pronađe vakcina. Vratićemo se jači, košarka je virus koji je jači od korone”, dodao je generalni sekretar FIBA.

foto:fiba

About The Author