Pobjeda bi dugoročno mnogo značila

Andrea Trinkijeri

foto:Dragana Stjepanović

Partizan NIS u srijedu od 21:00 dočekuje Trento u Štark Areni.

Posljednji meč Top 16 faze, crno-bijeli dočekuju na prvom mjestu u grupi E sa četiri pobjede i porazom, dok je Trento na četvrtoj poziciji sa svih pet poraza. 

Trijumf protiv italijanskog tima, donio bi ne samo prvo mjesto u grupi koje je tim Partizana NIS već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom 7Days Evrokupu. Na taj način, Parni valjak bi obezbijedilo prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

Pred sutrašnji meč, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izjavio: 

“Poslije skoro mjesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželjeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku, gdje god da se pojavimo. Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom posljednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobjeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobjedu”, istakao je Trinkijeri. 

Kapiten crno-bijelih, Novica Veličković o sutrašnjem duelu sa Trentom kaže: 

“Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i vjerujem da će dati sve od sebe da u posljednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Poslije mjesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna, iskreno, puno bi nam značilo da i sada posjeta i energija sa tribina budu na sličnom nivou”, poručio je Veličković. 

Sutrašnji meč, dvostruko je važan za sve kojima su crno-bijele boje u srcu.

Utakmica u sredu je veliki izazov i za navijače Partizana. Nakon incidenata koji su se dogodili na meču protiv Darušafake, klub je od strane Evrolige kažnjen novčano, sa 10.000 evra, ali se zbog svih događanja nalazi pod lupom i u slučaju ponovljenih incidenata mu prijeti igranje pred praznim tribinama.

Kada se u obzir uzme koliko podrška sa tribina znači crno-bijelima i čini domaći teren istinskom prednošću, eventualno igranje pred praznim tribinama, bilo bi ravno poništavanju ostavrenog rezultata.

KK Partizan NIS poziva navijače da u sredu, 4. marta od 21 čas ispune Štark Arenu, navijaju fer i sportski, i budu pogonsko gorivo koje će Parni valjak odvesti do pozicije najuspješnijeg tima Evrokupa, nakon završetka takmičenja po grupama.

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author