Lešić: Uspio sam se izvući iz krize

Veliko olakšanje osjetilo se u taboru Igokee nakon treće pobjede zaredom, kojom su krenuli ka luci spasa u ABA ligi.

Ipak, pred Aleksandrovčanima je dalek put, ali rezultati ostvareni u posljednje vrijeme daju nadu da će izbjeći borbu za opstanak i sezonu mirno privesti kraju. Mornar, Cedevita Olimpija i FMP su ekipe koje su po formi bile ispred izabranika Dragana Bajića, tako da trijumfi nad njima imaju posebnu težinu.

Posljednje dvije utakmice Sava Lešić odigrao je kao pravi kapiten. Bio je najefikasniji pojedinac svog tima, koncentrisan u ključnim trenucima mečeva kada se lomio rezultat, dok je i sam svjestan da neke njegove ranije partije nisu bile na očekivanom nivou.

“Od samog početka sezona je bila turbulentna, jer smo mijenjali trenere i igrače, dok je sada mnogo toga leglo na svoje mjesto. Trener Bajić nas je trgnuo iz nekakve letargije, tako da sam se uspio izvući iz krize koja je jednim dijelom bila i moja krivica. Drago mi je što ponovo igram na višem nivou, ali su pobjede ekipe mnogo bitnije od bilo čijeg pojedinačnog učinka. Od kada je Bajić došao, pokazali smo da možemo mnogo toga napraviti, mada posao nije još ni blizu kraja. Činjenica je da se mnogo ljepše osjećamo, da nam se vratilo samopouzdanje i sada moramo nastaviti u istom ritmu”, izjavio je Lešić za “Glas Srpske”.

Naredni meč sa Zadrom ocjenjuje kao ključan jer se sastaju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak.

“Čeka nas derbi sa Zadrom i očekujem spektakl jer i nama i njima gori pod nogama. Dobili smo ih na svom terenu, tako da se ponovo moramo pokazati u najboljem svjetlu i pokazati da nije slučajnost već realnost što igramo ovako dobro. Pobeda nad Zadrom bio bi pečat na posljednja tri trijumfa, ali ne trebamo je shvatiti pritisak već samo igrati svoju igru”, dodao je Lešić.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author