Ilić: Konačno smo proradili

Ubjedljiva pobjeda nad Cibonom vratila je osmijehe na lica košarkaša Igokee, koji su konačno zaigrali onako kako od njih očekuje trener Dragan Bajić i pokazali kvalitet koji neosporno posjeduju.

Aleksandrovčani su lomili protivnika tokom prvih 20 minuta, da bi jednostavno eksplodirali u drugom poluvremenu, kada su počeli nemilosrdno da zatrpavaju koš protivnika, koji je utakmicu igrao u “Domu sportova”, a ne u “Domu Dražena Petrovića”.

“Konačno smo proradili, mada je ovo samo početak i moramo još jače da krenemo u nastavak sezone”, rekao je član Igokee Dalibor Ilić, koji je imao 13 poena i osam skokova na ovom meču za “Glas Srpske”.

Bila je ovo tek druga pobjeda Igokee ove sezone, a i prvu su ostvarili protiv kluba iz Hrvatske, Zadra.

“Na kraju smo ostvarili ubjedljivu pobjedu, iako je bilo vidljivo da smo bili u grču tokom prvog poluvremena, što je posljedica imperativa pobjede u svim utakmicama. Kada smo probili “blokadu” u glavama, zaigrali smo onako kako se od nas očekuje pa smo svakim pogođenim šutem bili sve opušteniji, a onda je “pročepilo” i bilo je pitanje samo kojom ćemo razlikom dobiti ovaj susret. Bio nam je potreban jedan ovakav meč, da se ispucamo i sami sebi dokažemo da možemo mnogo bolje igrati”, dodao je Ilić. 

On i saigrači sutra će odigrati meč sa Kaknjem u Ligi BiH, a potom iduće nedjelje od 12 časova prvi put ugostiti Primorsku iz Kopera.

“Podigli smo samopouzdanje i sa mnogo više motiva čekamo iduće utakmice, dok treba da nastavimo u istom ritmu te pojačamo rad na treningu, odnosno uigravanje, jer ovaj tim zaslužuje mnogo bolji skor i poziciju na tabeli. Sa Primorskom igramo u nezgodnom terminu, a upravo zbog toga smo poraženi od Mege, koja se lakše adaptirala na susret u podne. Ekipa iz Slovenije je veliko iznenađenje i još je nepoznanica, jer igra debitantsku sezonu, ali vjerujem da ćemo pobijediti ako ponovimo zalaganje sa meča iz Zagreba”, naglasio je Ilić.

foto: Cibona/Željko Baksaj,Domagoj Vranar i Gordan Lausić

About The Author