Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u ponedeljak od 18 časova ekipu Mornara iz Bara u utakmici koja će zatvoriti 8.kolo ABA lige.

Crveno-bijeli su se vratili u petak uveče iz Kaunasa, već u subotu na popodnevnom treningu upoznali su se sa novim trenerom Draganom Šakotom, i počeli pripremu za vrlo važan meč, nakon serije od četiri utakmice u samo šest dana.

Međutim, ritam se ne usporava, a novi trener Dragan Šakota moraće u hodu i uz ubrzani tempo da upozna ekipu. Na klupi će biti već u ponedeljak:

Ulazim odmah u takmičarski ritam, i to nije lako. Zato očekujem pomoć stručnog štaba kako bi mi sve bilo mnogo jasnije i kako bi se vrzo uklopio jer vremena nema. U ovakvim situacijama trudite se da utičete samo dobrim odlukama, i da na prvom mjestu vidite šta se igralo, i šta treba da se implementira ili eventualno mijenja. Svi zajedno radićemo kao tim na klupi“ rekao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota i izneo niz komplimenata na račun narednog protivnika:

“Braća Pavićevići su izgradili klub Mornar koji je izašao svojim kvalitetom iz regiona, uradili su puno toga i napravili uspjeh. Zbog toga ih izuzetno cijenim. Uz to napravili su tim sa vrlo respektabilnim i dobrim igračima. Kada se uzme u obzir da timovi koji igraju Evroligu, po nepisanom pravili imaju pad u igri kada igraju ligaške utakmice, a već sam rekao koliko nam je ABA liga važna, onda nam je podrška navijača preko potrebna. Bio sam nekoliko godina u drugom ambijentu van Beograda, ali znam da svi u Evropi zavide Crvenoj zvezdi na podršci koju ima, i koju daju navijači kao pomoć svom timu. Imamo zajednički cilj, a to su pobjede Crvene zvezde“ rekao je Šakota.

Ognjen Dobrić kaže da ekipa spremna dočekuje Mornar.

“Očekuje nas utakmica sa Mornarom, ekipa koja igra brzu košarku, sa puno šuteva. Njihov stil se zna, i neće biti nikakvog opuštanja jer je ovaj tim po kvalitetu u vrhu regionalne košarke. Zato moramo da odigramo na prvom mjestu dobru odbranu, jer smo vidjeli i u Kaunasu da je to recept da se stvore dobri uslovi da stižete i do lakših poena i do pobjeda. Imali smo vremena nako izuzetno teškog perioda od 6 dana i 4 utakmice, da se malo odorimo osvežimo i spremni dočeujemo ovaj meč“, rekao je Dobrić:

Utakmica Crvena zvezda mts – Mornar Bar igra se u ponedeljak od 18 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

foto:KK Crvena zvezda mts

About The Author