Bivši igrač Igokee u Saratovu

Orlando Džonson novi košarkaš Saratova.

Džonson je prošlu sezonu počeo u Igokei. Odlično je odigrao meč Superkupa ABA lige kada je Budućnosti ubacio 18 poena. Na pripremnom meču protiv Zadra Džonson je osjetio probleme, a već na meču prvog kola ABA lige protiv Mege se moglo primjetiti da nije dovoljno spreman. Na tom meču dao je samo četiri poena. Razlog askida ugovora je što se nije dovoljno oporavio od operacije koljena, koju je imao prošle sezone.

Ovaj 30. godišnji bek biran je kao 36. pik na NBA draftu 2012. godine od Sakramenta, ali je završio u Indijani gdje je proveo naredne dvije sezone. Potom je sezonu 2014. počeo u Sakramentu, sa kojim je potpisao kratkoročne ugovore od po 10 dana. Prvi susret sa evropskom košarkom imao je u dresu Laboral Kuće u kojoj je odigrao samo šest utakmica. Naredna stanica bili su mu Ostin Sparsi, filijala San Antonija.

Igrao je sezonu 2015. na Filipinima.

Naredne sezone slijedi povratak u NBA i ponovo desetodnevni ugovor. Ovaj puta sa Finiks Sansima. pa Nju Orleans Pelikansima. Slijedi odlazak u Kinu gdje je dio sezone proveo u ekipi Guangsi, gdje je za šest utakmica imao prosjek od 36,5 poena i 7,5 skokova. a drugi ponovo u Evropu. Ovaj put u ruskom Uniksu.

Pretprošlu sezonu proveo je u Libanu gdje je osvojio šampionsku titulu.

foto:avtodor.ru

About The Author