Cedevita Olimpija ima sportskog direktora

Sani Bećirović je sportski direktor novog kluba Cedevita Olimpija.

Nekadašnji reprezentativac Slovenije i osvajač Evrolige sa Panatinaikosom je imanovan za prvog sportskog direktora u kratkoj istoriji kluba.

Nakon završetka profesionalne karijere igranja i treniranja, posvetio se razvoju mladih igrača i zastupanju profesionalnih igrača.

„Vratiti se u Ljubljanu je kao vratiti se kući. Možda sam otišao još kao dijete, ali se vraćam mudriji, bogatiji za iskustvo evropskog igrača, pomoćnika trenera, zastupnika profesionalnih igrača i mentora. Odluka da prihvatim mjesto sportskog direktora stvarno nije bila teška, jer vjerujem u ovu priču i u ovu ekipu, i vjerujem kako ću svojim znanjem pomoći da postavimo nove prekretnice u regionalnoj košarci. Ovdje zaista imamo šansu napraviti nešto izuzetno i znam da nam zajedničkim timskim radom to može uspjeti. To što može postići ekipa koja diše kao jedno –  između sebe u profesionalnoj ekipi, kao i sa svojim navijačima, vodstvom, sponzorima, medijima – već su dokazale mnoge ekipe. Moja je velika želja da se u Stožicama, u novom klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana, ponovno stvori takav elektricitet koji će nam svima dati elana. Veselim se zahtjevnom poslu i velikom srcu“, kazao je sportski direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Sani Bečirović.

Kao glavni direktor novog kluba imenovan je Davor Užbinec.

“Čast mi je što mogu voditi projekat KK Cedevita Olimpija Ljubljana, nastavljajući putanju koju smo započeli kao KK Cedevita, koji je kroz posljednje desetljeće postao drugi najuspješniji klub u regiji jugoistočne Europe. Srećan sam što su naši prijatelji iz KK Petrol Olimpije prepoznali našu ambiciju i što smo međusobno prepoznali želju i hrabrost da svoju perspektivu unaprijedimo kroz budući rad i rezultate zajedničkog kluba. Siguran sam da zajedno košarku u Ljubljani možemo vratiti u sam vrh regionalne i europske košarke. Taj zadatak nije jednostavan, ali je uzbudljiv i realističan, kad znamo da imamo sve preduvjete da u sljedećim sezonama možemo postupno i čvrsto napredovati prema tom cilju“,  naglasio je glavni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana Davor Užbinec.

Glavni direktor i sportski direktor predložiće Upravnom odboru novog kluba Cedevita Olimpija Ljubljana novog glavnog trenera. Nakon toga slijedi potpisivanje ugovora s odabranim igračima, s kojima su pregovori već u toku.

Košarkaški klub Cedevita već je podnio zahtjev za promjenu sjedišta iz Zagreba u Ljubljanu. Nakon nalaženja rješenja o preseljenju, te po potvrdi obiju skupština, KK Cedevita Zagreb i KK Petrol Olimpija Ljubljana izvršiće udruživanje klubova.

foto:KK Cedevita Olimpija

About The Author

Možda ste propustili