Boriću se da budem na spisku za Kinu

Početak priprema reprezentacije Srbije za predstojeći Svjetski kup je sve bliži.

Jedan od igrača koji jedva čeka da takmičenje počne je Boban Marjanović, koji je govorio za sajt FIBA:

“Volim da se takmičim i da predstavljam svoju zemlju u Kini. Uvijek je lijep osjećaj kada nosite dres sa državnim grbom. Osjećam se ponosnim. Možemo da napravimo veoma dobru grupu ljudi i boriću se da budem na spisku za Svjetski kup. Biće veoma intenzivna borba, jer imamo mnogo dobrih igrača koji mogu da se nađu među 12”.

Selektor Aleksandar Đorđević je najavio da “orlovi” žele medalju.

“Hoćemo u polufinale i borbu za finale, možda da dobijemo šansu da igramo za zlato. Imamo velike ambicije i idemo u Kinu sa ciljem da još jednom svima pokažemo da smo jedan od najboljih timova na svijetu. Srbija je zemlja košarke i želimo da učinimo naše sunarodnike ponosnim. Cilj nam je da odemo što dalje, jer imamo dosta talenta i iskustva. Nadam se da će svi biti zdravi”.

Ne obraća posebnu pažnju na žrijeb i potencijalne rivale.

“Da biste otišli daleko na Svjetskom kupu morate da igrate dobro od samog starta, a ne da predviđate sa kim biste mogli da se sastanete u narednoj fazi. Neophodno je da igrate na najvišem nivou i da pobjeđujete. Ne smije da bude bitno da li je protivnik jedan od najboljih timova na svijetu ili ne, svakoga morate da poštujete, ali nikoga n smete da se plašite. Znamo koliko možemo, imamo ambicije”.

Srbija je u grupi D sa selekcijama Italije, Filipina i Angole.

“Dobra je grupa i biće zanimljivo igrati protiv timova o kojima ne znamo previše. Naravno, dobro poznajemo Italijane i znamo njihove kvalitete, ali ja ne znam previše o Angoli i Filipinima. Moramo da igramo na isti način u svakom meču, od samog starta, da ostanemo fokusirani i da taj intenzitet prenosimo na svakog rivala. Energija ne smije da izostaje, bez obzira na rivala. Iznenađenja su uvijek moguća na ovakvim takmičenjima i mi ne želimo da budemo jedno od njih, na taj negativan način”, završio je Marjanović.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili