Zagorac: Bilo je prevruće za produžetak

Rade Zagorac o šutu za pobjedu protiv Crvene zvezde.

Rade zagorac je trojkom na tri sekunde do kraja obezbijedio Partizanu izjednačenje u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde. Lošu partiju na kraju je pretvorio u erupciju oduševljenja u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

“Nismo insistirali da se šutne za tri poena u posljednjem napadu. Odgovarao nam je i produžetak, ali sam ja odlučio da je previše vruće da se igra i produžetak“, rekao je kroz šalu meč-viner druge utakmice finala i nastavio:

“Kada je takva situacija imate dvije opcije – da se potpuno demorališete i potonete i odete sa meča kao gubitnik ili da budete svjesni da gore ne može i preuzmete odgovornost bez prevelikog razmišljanja“.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji, Zvezda u drugom.

“Jako zahtjevan meč i košarkašima Zvezde i nama. Vrlo je zagušljivo i to troši mnogo energije. U takvim situacijama ni mozak ni mišići ne mogu da funkcionišu optimalno u takvim uslovima. Ali, kako je nama, tako je i njima. Veoma mi je drago što smo izjednačili i što se vraćamo na njhov domaći teren bez brejka i što smo sada mi ti koji mogu da oduzmu rivalu prednost domaćeg terena“, rekao je Zagorac.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili