Ristić: Ulazimo u utakmicu spremni

Dusan-Ristic

foto: FIBA

U subotu, 26. avgusta, reprezentacija Srbije igra svoj prvi meč na Svјetskom prvenstvu u Manili.

U okviru Grupe B, „Orlovi“ se sastaju sa nacionalnim timom Kine, a meč počinje od 14 časova.

Veče uoči premijerne utakmice na šampionatu svijeta, sa predstavnicima medija sa razgovarali centar reprezentacije Srbije Dušan Ristić i najmlađi reprezentativac, Nikola Jović.

“Svi smo radili vrijedno, stvarno smo odradili dobar posao od kako smo došli ovde u Manilu. Uslovi su fenomenalni. Odradili smo svaki trening perfektno i mislim da ulazimo u utakmicu svi spremni.

Imamo pozitivnu energiju u timu, svi su fokusirani na svoje uloge i svi su podređeni timskom uspjehu. To je ono što smatram da je najvažnije u ovom trenutku.“, rekao je Ristić i nastavio:

“Cilj nam je da svaku utakmicu uđemo sa maksimalnim pristupom i maksimalnim poštovanjem prema protivniku. Ovo je Svjetsko prvenstvo, svako će dati svoj maksimum i svako će odigrati sjajnu utakmicu protiv nas.

Mislim da se ne opterećujemo previše rezultatom, već da idemo od četvrtine do četvrtine i da ispoštujemo naše principe koje smo zacrtali u napadu i odbrani. Mislim da ako to ispoštujemo, rezultat će doći”.

Kladionica Meridian – najveće kvote na planeti: Francuska 1.80, Kanada 2.00

Nakon duela sa Kinom, tim Srbije očekuju još dvije utakmice u Grupi B. Prvo protvi Portorika, 28. avgusta od 14 časova, a potom protiv Južnog Sudana, 30. avgusta od 10 časova.

About The Author