Partizan počeo priprme

foto: kosarka24.ba

Parni valjak je počeo pripreme za sezonu 2022/23.

Prvi zvaničan trening, crno-bIJeli su obavili u maloj sali Štark arene, a treningu je prethodilo fotografisanje i razgovori sa predstavnicima medija. 

Na prvoj “prozivci”, treneru Željku Obradoviću se na raspolaganje stavilo 15 igrača: Kevin Panter, Zek Ledej, Džejms Naneli, Danilo Anđušić, Dante Egzum, Balša Koprivica, Matijas Lesor, Tristan Vukčević, Marko Vukčević, Đorđije Jovanović, Mihajlo Petrović, Nikola Radovanović, Uroš Trifunović, Alen Smailagić i povređeni Aleksa Avramović. 

“Očekivanja su, naravno, najviša kad se igra za Partizan, to su titule i plej-of Evrolige. To su glavni ciljevi i daćemo sve od sebe da ih ispunimo,ali, još je rano, treba da uspostavimo hemiju, da krenemo sa radom i da napravimo pravi tim koji može da napravi tako nešto. Vjerujem da imamo kvalitet za to”, rekao je Danilo Anđušić.

Zbog obaveza u svojim reprezentacijama, na treningu nisu bili Joanis Papapetru, Jam Madar i Gregor Glas. 

“Da krenemo da radimo, danas je prvi trening. Fale nam četiri igrača. Aleksa Avramović je sa nama, ali ne može da trenira. Gregor Glas je povrijeđen i kontaktu smo sa Slovenijom. Dvojica imaju reprezentativne obaveze, Jam Madar u Izraelu i Papapetru u Grčkoj, oni su koji nam fale. Gledamo da radimo prvih 15 dana u Beogradu, a onda da krenemo da igramo prijateljske utakmice”, kazao je trener Željko Obradović.

Crno-bijeli će se prve dve nedelje pripremati u Beogradu, zatim slijedi odlazak na turnir u Čačak (5. i 6. septembar) i pripremna utakmica u Fuenlabradi 9. septembra. Nakon toga, crno-bijeli će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica, koje su trenutno u fazi ugovaranja. 

foto:kosarka24.ba

About The Author