Igokea: Pritisak je na Megi

Nakon 15 dana pauze nastavlja se ABA lige.

Igokea u 20. kolu gostuje kod Mege, kojoj gori pod nogama. Ekipa Dragana Bajića je tokom pauza odigrala čak osam utakmica.

„Mi moramo da gledamo sebe. Postoji doza umora kod mog tima, jer smo u 16 dana odigrali osam utakmica, što nije prirodno, pogotovo jer je bilo dosta putovanja. Sigurno je da smo malo i umorni poslije dvostrukog programa u Hercegovini, ali pokušali smo da odmorimo. Dalibor Ilić nam se priključio nakon reprezentativnih obaveze, a Majk Grin nije registrovan za BiH pa nije igrao posljednje mečeve. Idemo spremni. Imam dosta motiva i pokušaću tu energiju da prenesem na svoj tim. Sigurno neće biti lako. Ponavlljam, Megi je ovo jako bitna utakmica opstanak u ligi. Mi smo u lakšoj situaciji, puno smo raterećeniji, a doza pritiska je na njihovoj strani“, rekao je u najavi meča Dragan Bajić trener Igokee.

Marko Tomas očekuje tešku utakmicu slučnu onoj u prvom dijelu sezone, koju je Mega riješila trojkom Mesičeka u posljednjim trenucima.

„Ovo je za Megu jako važna utakmica. Sigurno će biti mobilizovani. Igraju dobro u zadnje vrijeme, vidjeli smo u Kupu da su na koljenima držali Zvezdu, a onda znate da mogu da urade velike stvari. Naš jedini možda problem je što prošlo dosta vremena bez, ne mogu da kažem ozbiljne utakmice, ali svakako bez utakmice onog najvišeg intenziteta. Još tri kola su do kraja, maksimalno smo ozbiljni i u svakom od tih duela želimo dobvar rezultat, a to je pobjeda.“

Meč Mega – Igokea na programu je u nedjelju tačno u podne.

Tabela: Partizan 15-4, Budućnost 14-5, Zvezda 12-7, Cedevita Olimpija 12-7, Mornar 12-7, Primorska 11-8, FMP 10-9, Igokea 7-12, Cibona 6-13, Krka 6-13, Mega 5-14, Zadar 4-15.

foto:kosarka24.ba

About The Author