Budućnost u drugom dijelu “slomila” Zadar

Budućnost u prvom kolu ABA lige na domaćem terenu pobijedila Zadar 93:80 (27:28, 20:19, 26:18, 20:15).

U prvoj dionici viđeno je mnogo poena, ekipe su smjenjivale u vođstvu, a dominirao je košarkaš Budućnosti Hasan Martin koji je u prvih deset minuta meča imao pet poena, ali će se njegova rola pamtiti po sjajnoj blokadi na sredini četvrtine. U drugoj četvrtini, Skot Bamfort je sjajnim asistencijama razigravao kako bekove tako i centre, ali su i gosti iz Zadra pružali veliki otpor pa se na kraju poluvremena otišlo sa neriješenim rezultatom 47:47. 
U drugom poluvremenu, plavo bijeli su igrali sjajno. Treću četvrtinu završili sa 26:18 što se ispostavilo kao ključno u meču, jer od tada gosti nisu zaprijetili. U četvrtoj četvrtini, plavi su uvećali prednost da bi se meč završio rezultatom 93:80.

“Mislim da smo zasluženo pobijedili, nakon loše odbrane u uvodnom dijelu meča. Naša odbrana u pik-en-rolu tada je bila stvarno slaba. U trećoj četvrtini smo se uozbiljili, odigrali agresivnije u odbrani, kontrolisali skok i ,,odlijepili“ se. Raduje me što se neki igrači koji su dugo bili sa reprezentacijom polako vraćaju. Ivanović je imao osam asistencija, Šehović je pokazao da je važna karika. Upozoravao sam da je Zadar odličan, da lijepo igra. Bilo je teško, kao i svaki prvi meč. Zahvaliću navijačima, pozvaću ih da nas podrže u Evrokupu u srijedu. Zadar je imao 16 ofanzivnih skokova, to je problem koji moramo da izbalansiramo, radimo na tome. Božić je za trening i po, na ,,četvorci“, za 12 minuta imao sedam poena i tri skoka. Koristićemo ga na više načina, utisak je pozitivan”, rekao je trener Budućnosti Slobodan Subotić.

” Imali smo šansu u prvom poluvremenu, i tada smo trebali biti ozbiljniji u odbrani i osjetnije zaprijetiti domaćinu. Budućnost Voli ima ekstra kvalitet, ušli su dobro u treću četvrtinu, a mi nijesmo opet bili defanzivno na nivou. Protiv jedne ovakve ekipe bez dobre odbrane ne možeš doći u šansu da okreneš u svoju korist. Nadam se da ćemo i mi i oni igrati sve bolje i bolje”, rekao je trener Zadra Ante Nazor.


Najefikasniji pojedinac u redovima ekipe Budućnost bio je Danilo Nikolić sa 14 poena, koji je sjajno šutirao sa linije 6.75. On je pogodio 4 trojke iz 5 pokušaja. U stopu su ga pratili Skot Bamfort, Suad Šehović i Zoran Nikolić sa po 13 poena. Džastin Kobs je ubacio 12 poena. Luka Božić je bivšem klubu dao sedam poena.

U ekipi Zadra Brajon Alen 16, Ivan Siriščević i Stefan Fundić po 14 poena.

foto:Budućnost VOLI

About The Author