Zvezda: Smanjiti greške

Košarkaši Crvene zvezde u osmom kolu ABA lige gostuju u Baru.

Jedini neporaženi tim ABA lige u subotu će dočekati ekipu Mornara. Zvezdi meč dolazi poslije neugodnog poraza od Monaka u Evrokupu.

„Treba da iskontrolišemo ekipu Mornara, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u prosjeku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena”, rekao je u najavi meča trener Crvene zvezde Milan Tomić i nastavio:

“Sigurno da treba da se reaguje poslije poraza od Monaka. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ja ne mogu da kažem da je to pad. To je jedna loše odigrana utakmica. Sad će neko da kaže ‘i u Ulmu je bilo loše’, ali smo mi odigrali bolje protiv Olimpije. Sad treba da se uspostavi kontrola. Mornar u dobrom raspoloženju dolazi nakon pobjede protiv Torina u Evrokupu, ali na nama je da dobrom čvrtsom, kontrolisanom igrom dođemo do bodova.”

Dušan Ristić smatra da je odbrana ključ uspjeha.

“Dolazi nam kvalitetna ekipa, u dobroj atmosferi nakon vrijedne pobjede u Evrokupu koju su zabilježili u Baru protiv Torina. Igraju vrlo brzu košarku sa puno šuteva, šutiraju iz svih pozicija, i mogu da budu jako opasni, ako nametnu svoj stil igre. Zato moramo od starta da odigramo dobru odbranu, da pritiskom nametnemo svoj ritam, kontrolišemo utakmicu, i onda imamo dobre uslove da dođemo do vrijedne pobjede. Ona nam donosi dosta toga, pred put u Andoru, i nakon utakmice sa Monakom koju smo arhivirali, ali iz nje treba da izvučemo neke pouke.” 

Parovi 8. kola ABA LIGE

Igokea – Olimpija 20.00

u subotu

FMP – Cedevita 17.00
Zvezda – Mornar 19.00

u nedelju

Krka – Mega 17.00
Budućnost – Partizan 19.00

u ponedeljak

Cibona – Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-5, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Igokea 2-5, Krka 2-5.

foto:kkcrvenazvezda mts

About The Author

Možda ste propustili