Pavićević: Od Zvezde zavisi

Mornar u subotu gostuje Crvenoj zvezdi.

osokoljeni poslije pobjede u Evrokupu protiv Torina košarkaši Mornara dolaze na megdan Crvenoj zvezdi, koja je jedini neporaženi tim ABA lige. Zvezdi meč protiv Mornara dolazi nakon poraza kući u Evrokupu od MOnaka i sigurno će imati dodatni motiv da zabiljeće pobjedu.

“Privilegija je igrati u „Pioniru“, odnosno dvorani „Aleksandar Nikolić“ kako se sada zove. Milije bi mi bilo da je Zvezda dobila Monako u Evrokupu, imali bismo neke veće šanse. Ovako, Zvezda će, očekujem, podići mobilnost na najviši mogući nivo. Beograđani su najspremnije ušli u ABA ligu, i uz kvalitet koji posjeduju jasno je zbog čega nemaju još nijedan poraz. Mi dolazimo u izmijenjenom sastavu, sa dvojicom novih igrača, Braunom i Saneom, ima napretka u našoj igri, ali će nam trebati još vremena da sve dođe na svoje mjesto. U ovom meču, prije svega, od Crvene zvezde zavisi koliko će nam dozvoliti da se razmahnemo i nametnemo svoju igru. U svakom slučaju, idemo da se nadigravamo, kao i sa svakom drugom ekipom, jer imamo kvalitet da se izmjerimo sa svima”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Strahinja Mićović smatra da dolaze u Beograd sa dosta samopouzdanja.

„Mnogo nam znači pobjeda protiv Fiata zbog podizanja samopouzdanja. Crvena zvezda je lider na tabeli ABA lige i favorit u našem duelu, ali ekipu Mornara niko ne smije da potcijeni, posebno od kako smo se pojačali. Mislim da će beogradska publika vidjeti dobru košarkašku predstavu.“

Parovi 8. kola ABA LIGE

Igokea – Olimpija 20.00

u subotu

FMP – Cedevita 17.00
Zvezda – Mornar 19.00

u nedelju

Krka – Mega 17.00
Budućnost – Partizan 19.00

u ponedeljak

Cibona – Zadar 18.00

Tabela: Zvezda 7-0, Mega 6-1, Budućnost 5-2, Partizan 4-3, FMP 4-3, Cedevita 3-4, Cibona 3-4, Olimpija 2-5, Mornar 2-5, Zadar 2-5, Igokea 2-5, Krka 2-5.

foto:Mornar Media Pro

About The Author

Možda ste propustili