Zvezda: Oprez pred Novo Mesto

Košarkaši Crvene zvezde u petak gostuju ekipi krke u ABA ligi.

Utakmice za Crvenu zvezdu se ređaju kao na traci. Nakon pobjede protiv Limoža u srijedu u Evrokupu u petak ih očekuje duel u Novom mestu protiv Krke u 14. kolu ABA lige u kojoj su neporaženi.

“Utakmica sa Limožom je već arhivirana, okrećemo se prvoj narednoj a to je Krka. Nezgodna kompaktna ekipa, koja je vrlo neugodna u svojoj dvorani, pobjeđivali su u svojoj dvorani do sada sve ekipe koje su pretendenti na visok plasman: Budućnost, Megu, Partizan, Mornar. I taj podatak govori da imaju kvalitet, i da moramo da budemo na visokom nivou ako želimo da dobijemo ovu utakmicu, a pri tome vodeći računa da smo u utorak uveče imali tešku utakmicu u Evrokupu”, rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić, koji ne može računati na sve igrače.

“Imamo problema sa rovitim igračima, Faje, Radanov, Dobrić  je bio pod virusom, svi su počeli da treniraju, ali nisu još maksimalno spremni.”

Filip Čović bio je jedan od junaka pobjede protiv Limoža.

“Očekuje nas dobra ekipa, koja igra jako dobro na svom terenu. Moramo da odigramo maksimalno, skoncentrisano, jer nas očekuje tim koji je sve pobjede do sada bilježio protiv ekipa koje su vrlo kvalitetne i na „papiru” su bili autsajderi u tim utakmicama. Nemamo puno vremena nakon dve teške utakmice u prethodna tri dana, ali naše je da damo sve od sebe i u Novom Mestu.”

Meč Krka – Crvena zvezda na programu je u petak od 18 časova.

Foto:Crvena zvezda mts

About The Author

Možda ste propustili