Zvanično: Tomašević kandidat za predsjednika FIBA Evropa

Košarkaški savez Srbije je zvanično kandidovao generalnog sekretara Dejana Tomaševića za predsjednika FIBA Evropa.

Dejan Tomašević je od aprila 2011. godine u Košarkaškom savezu Srbije obavljao funkciju potpredsjednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara. Tokom godina njegovog uspješnog rada, naše reprezentativne selekcije osvajale su brojna odličja na najvećim evropskim i planetarnim takmičenjima.

Kao košarkaški funkcioner, baš kao i tokom prebogate igračke karijere, postigao je vrhunske rezultate na svim poljima, pa je njegova kandidatura za prvog čovjeka FIBA Evropa naišla na pozitivne reakcije brojnih košarkaških saveza regiona i Evrope.

“Svoju kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku košarkaških saveza, koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo”, rekao je Tomašević.

Već je napravljen plan.

“Planiram da u najskorije vreme obavim lične razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što nam je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke. Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere”, poručio je Tomašević.

Novi prvi čovjek FIBA Evropa biće odabran na izbornoj Skupštini 24. maja 2019. godine u Minhenu. Pored Tomaševića, kandidati za čelnu funkciju evropske košarke su aktuelni predsjednik FIBA Evropa Turčin Turgaj Demirel, iza koga je već petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

“Kao predsjednik KSS, ponosan sam i izražavam veliko zadovoljstvo kandidaturom Dejana Tomaševića za predsjednika FIBA Evropa. Reč je o čovjeku i sportskom funkcioneru koji bi sigurno pozitivno uticao na dalji razvoj evropske košarke i doneo joj mnogo toga dobrog. Uopšte nemam sumnju da bi Dejan vrijedno radio da zaštiti interese košarke i košarkaških federacija i poboljša njihovu saradnju, a sve u opštem interesu igre pod obručima”, zaključio je Danilović.

Foto.KSS

About The Author

Možda ste propustili