Dodik dao podršku Nurkiću: Majstore izdrži

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške bh. košarkašu Jusufu Nurkiću.

“Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Bruklinom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren”, istakao je Dodik u pismu podrške.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je Dodik u pismu podrške naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji, među kojima je i Nurkić, ravnopravno se noseći sa divovima svjetske košarke.

“Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ”, poručio je Dodik u pismu podrške košarkašku Jusufu Nurkiću.

Nurkić je teško povrijeđen na meču između Portlanda i Bruklina kada je zadobio lom potkoljenice. Centar Portlanda je uspješno operisan, a, prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili