Zubčić: Spreman sam da prihvatim ulogu koju mi je trener namijenio

Tomislav Zubčić za naš portal o dolasku u Igokeu.

Tomislav Zubčić posljednje je ovosezonsko pojačanje Igokee. U redove predstavnika BiH u ABA ligi stigao je iz Telekom Bona.

Na poziv za intervju za naš portal rado se odazvao i rekao kako je došlo do saradnje sa Igokeom.

“Saradnja sa Igokeom došla je spontano. Meni se svidjela njihova vizija košarke, a oni u očigledno u meni pronašli četvorku koju su čekali. Moj agent ima sjajnu dosadašnju saradnju sa upravom ovog kluba pa sam uvjeren da će tako biti i kada je moj angažman u pitanju”, rekao nam je Zubčić.

Iza Zubčića je statistički najbolja sezona u karijeri. U ekipi Bona je imao prosjek od 16 poena i pet skokova.

“Predhodnom sezonom u Bonu sam zadovoljan, pogotovo kada se osvrnemo na težak početak u Turskom Trabzonsporu. Rad, trud i disciplina uvijek daju dobar rezultat”.

U regionalnom takmičenju ovaj rođeni Zadranin, nastupao je za Cibonu i Cedevitu.

“Sa uzbudjenjem očekujem početak utakmica ABA lige. Ovoga puta sam zreliji i spremniji, te samim tim imam i puno veća očekivanja od samog sebe kada je u pitanju moje ponovno pojavljivanje u ABA ligi. Dogadjanja u ABA ligi sam pratio, onoliko koliko mi je raspored omogućavao. Sa ovogodišnjim sastavom Igokee sam upoznat i zadovoljan, te sam veoma optimističan kada je ovogodišnji uspjeh moje nove ekipe u pitanju”, kaže Zubčić koga i trener Igokee Nenad Trajković dobro poznaje pošto su zajedno radili individualne treninge.

“Trenera Trajkovića poznajem već duži niz godina i izuzetno sam sretan što imam priliku saradjivati s njim, upoznat sam sa svim njegovim trenerskim kvalitetima i svjestan koliko toga može da pruži igračima. Trudiću se da ispunim trenerova očekivanja i spreman sam da objeručke prihvatim ulogu koju mi je trener Trajković namjenio”, rekaa nam je Zubčić.

foto:bdasportsinternational.com

About The Author

Možda ste propustili