Željko Obradović: Verujem da smo izgubili veliku priliku, na meni je odgovornost

Željko Obradović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Željko Obradović sumirao je sezonu Partizana u Evroligi.

Pobjedom protiv Valensije 79:66 Partizan je završio sezonu u Evroligi. Na 11. mjestu sa 16 pobjeda i 18 poraza.

“Promijenili su trenera i poslije te promjene igrali sjajno protiv Baskonije i večeras su pokazali da su ozbiljan tim. U drugom poluvremenu smo iskontorlisali stvari. Za neku veliku analizu, potrebno je vrijeme, što ćemo i uraditi. Jasno je da smo sami sebe izbacili iz te pozicije da se borimo za top osam, imali smo ogromne šanse, propustili ih. Kad se vratimo koliko smo izgubili dobijenih utakmica.

Na meni je odgovornost, nismo uspeli u cilju, koji je top osam. Imali smo fenomenalnu priliku. Ne mogu da ne pomenem ovo što doživljavam utakmica bez rezultatskog značaja, a 19.000 ljudi”, istakao je Željko Obradović.

Džejlin Smit je odigrao dobru utakmicu ubacivši 15 poena uz sjajan učinak u odbrani.

“Trenira i ponaša se dobro na treningu, njegovo ponašanje je fantastično i kada nije bio u timu, igra na drugi način, nema snjume da treba da bude bitan igrač u prestojećem periodu.”

Upitan je za nedostatak u odnosu na prošlu sezonu Dante Eksuma i Matijasa Lesora.

,,Vraćati se na nešto da smo imali ovo ili ono, ne vodi ničemu. Vjerujem ovom timu. Analiza je uvijek potrebna i dobrih i loših stvari, bilo je i jednog i drugog. Vidjećemo gdje smo i šta smo. Imamo sada plej-off, ABA ligu, u srijedu protiv tima koji nas je pobijedio u ligaškom dijelu. Serija protiv Igokee, za sve ostalo ima vremena. Pi Džej Dožer nije sposoban da trenira, nadam se dobrim treninzima pred Igokeu.”

Partizan je i ove sezone najledaniji tim u Evroligi sa preko 300.000 gledalaca na domaćim mečevima.

“Partizanove utakmice su prevazišle košarku. Atmosfera je nevjerovatna i ne može da se vidi u ostalim halama. Partizanovi navijači su ubjedljivo najbolji. U kraju gdje živim naletio sam na čovjeka iz Izmira, navijač Karsijake i kupio je kartu za ovaj meč. Da ne pričam o navalama za karte. Utakmice ovakve više nisu samo košarkaške.

Mnogo ljudi sa strane dolazi, benefite osjeća i grad i država i nadam se da smo predstavljali i ovu zemlju i grad na lijep način. Ponosan sam ovde gdje sam, da je pristojnost na takvom nivou gdje treba da budemo ponosni. Nisam mogao ni da pretpostavim kada sam dolazio da ćemo doživjeti ovo što doživljavamo, stalno ispunjenu halu. Stvorili smo novu generaciju navijača.

Ponosni smo što smo najgledaniji drugu godinu zaredom. Podatak je samo u Areni, ne znam koliko je sve ono što se prati po društvenim mrežama i televiziji. Šta će sve to da znači za sljedeću godine, ne znam šta da vam kažem. Nadam se da će Partizan postati stalni član lige. Počev od Uprave i predsjednika, radna zajednica Partizana, svi ovi su dio ovoga, postoji dosta stvari da se poboljša da sve bude na još višem nivou.

Ništa se ne dešava slučajno, navijači znaju zašto dolaze i kada se gubi i pobjeđuje. Prerasli smo da je samo pobjeda važna. Šampion je godišnje jedan tim. Evroliga počinje sa tim da ne postoji ekipa koja nije ambicija. Kako će se razvijati Evroliga i da li će Partizan uspjeti da dođe do A licence, bilo bi fantastično i za nas i za Evroligu.”

Publika njegovo ime često skandira.

“Ponosan sam na to kako me dočekuje, moje igrače i moj tim. Odluka da se vratim u Partizan pokazala se takvom kakva jeste, da je to kao bajka. To što mi priređuju, shvatam kao još veću obavezu. Živim za to da ovaj klub nastavi da bude to što jeste i da se ova obostrana ljubav zadrži. Partizan ne može da bude jedan ili dva čovjeka. Samo zajedničkim radom možemo do A licence”, zaključio je Obradović.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama. 

About The Author