Željko Obradović: Sitni detalji su odlučili u dobroj košarkaškoj utakmici

Obradović nakon Budućnosti.
Željko Obradović

foto. Budućnost/ Filip Roganović

Željko Obradović govorio je poslije pobjede u Podgorici protiv Budućnosti u 25. kolu ABA lige.

Partizan je sa 89:83 pobijedio Budućnost i kolo prije kraja ovjerio drugu mjesto u regionalnom tamičenju.

,,Hvala svim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu, što i mi pokušavamo da im vratimo svaki put kad dođu. Bilo je na zavidnom nivou što se tiče fer pleja svih aktera. Evidentno je da je utakmica odlučena na kraju, kada je Zek Ledej teškim šutem napravio razliku. Poslije toga smo odigrali koncentrisano posljednju odbranu. Sitni detalji su odlučili u dobroj košarkaškoj utakmici”, rekao je Obradović.

Budućnost je imala više vremena za pripremu utakmice.

,,Jasno je da igramo u tom ritmu i da smo imali dva treninga za pripremu, za razliku od Budućnosti. Zek je propustio pet utakmica i vidjelo se koliko je bitan u svim segmentima u igri. Može on i bolje, kao i svi ostali. Samo je stvar koncentracije. Budućnost je odigrala veoma dobro, bilo je uživanje za sve koji su gledali. Recept je da svi budu na visokom nivou.

Igrali smo prije nekoliko dana protiv Olimpijakosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, tako da je jasno da košarka ne može da se igra sa pet igrača. Nije samo koš košarka, ima mnogo segmenata u kojima može da se pomogne timu. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava”.

Pohvalio je Obradović ambijent u Podgorici i govorio o eventualnom susretu ovih rivala u polufinalu.

“Nikakav problem nemamo sa Budućnošću, ni mi ovde, ni oni kad dođu u Beograd. Primjer je koji treba svi da slijedimo. Ja sam za fer plej, bitno je da se igrači, a i mi u sporednim ulogama osjećamo prijatno. Iskustvo uči da treba da idemo korak po korak. Sjetite se Studentskog centra i kako je to izgledalo. Imamo još dvije utakmie u Evroligi, imamo šanse da uđemo u plej-in.

Dobra stvar je što ima i do nas, pa ćemo vidjeti. Onda da se okrenemo ABA ligi. Rekao sam igračima, pogotovo poslije Real Madrida i ispražnjenosti prošle sezone, da se svaki rival poštuje. Ne bih se zalijetao da ćemo igrati protiv Budućnosti i u doigravanju ABA lige”, zaključio je Obradović.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama. 

About The Author