Željko Obradović: Ovo je primjek kako treba, nažalost Avramović je ozbiljnije povrijeđen

Željko Obradović

foto: printscreen

Željko Obradović trener Partizana obratio se javnosti nakon pobjede protiv Olimpije iz Milana.

Partizan je nadoknadio zaostatak od 15 poena iz treće četvrtine i na kraju došao do ubjedljive pobjede.

“Rezultat je bio 60:45 to je bila jedna utakmica, poslije toga druga priča. Vjerovali smo u sebe, čestitam timu i Milanu jer vjerujem da su igrali do tada vrlo dobru košarku. Vjerovatli smo i na svakom time outu i kad je bilo 15 razlike i nastavili smo da igramo. To je ono što je najvažnije. Nošeni su fenomenalnom atmosferom i ne mogu da nađem reči da se zahvalim svim ljudima“, rekao je Obradović i nastavio:

“Ova utakmica će ostati zapamćena po svemu što se događalo. Čestitke igračima. Džejms Naneli je odigrao fantastično pametno u četvrtoj četvrtini. Okrenuo bih se ka Ognjenu Jaramazu i odličnoj odbrani, Anđušiću, Smajliju i Brunu. Sve smo to izgurali i ta odbrana na kraju je bila fantastična – 37:9. Velika pobjeda, čestitke igračima”.

Kevin Panter: Borili smo se i kad nas nije išlo

Nova povreda Alekse Avramovića kvari utisak.

“Ostaje nešto što je mnogo važnije i mnogo mi je žao, to je Aleksina povreda, on se ozbiljno povrijedio. To je prelom noge. Koliko je to, ne znam. Toliko nesrećnih stvari su se dogodile u ove dvije godine, da je to nevjerovatno”, rekao je Obradović.

Upitan je oodbrani nad Šildsom i Loom.

,,Evroliga – duplo kolo, 48 sati. Možemo da pričamo danima, o taktici, na kraju je energija, želja. I nemoguće je da se na istom nivou igra 40 minut. Čak ni Real Madrid ne dominira toliko, ali imaju to što imaju, pa im je lakše. I na poluvremenu sam im govorio neke stvari. Najbitniji njihovi su bili Lo i Šilds i ako Šilds ubaci 15 poena u prvom poluvremenu, a Lo je bio na sedam ili devet – 22 poena, od 44, znači pola.

Akcenat odbrane treba da se prenese na njih. Odbrana je u nastavku bila mnogo agresivnija, nemam zamjerke mom timu, apsolutno obrnuto. Ovo je primjer kako treba. Vrijeme je da počinjemo da dobijamo utakmice na strani, ako želimo kontinutitet to je najvažnija stvari. Prvo u Kaunasu, gdje je teško igrati, onda Valensijaia i Real Madrid.”

U narednom kolu, Partizan gostuje Žalgirisu.Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author