Željko Obradović: Njegova statistika je impresivna

Obradović objasnio.
Željko Obradović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Željko Obradović trener Partizana obratio se medijima poslije pobjede protiv Žalgirisa u 23. kolu Evrolige.

Partizan je 12. pobjedu upisao poslije velike borbe i na kraju je bilo 81:72.

,,Pobijedili smo veoma dobar tim. Oni znaju kako da igraju, došli su pripremljeni, dobro otvorili utakmicu. Pronašli smo način da se vratimo u meč i zahvaljujući sjajnoj energiji i nevjerovatnoj podršci sa tribina smo preokrenuli rezultat u našu korist i na kraju pobijedili”, rekao je Obradović.

Andrea Trinkijeri je rekao kako je Pi Džej Doužer bio ključ pobjede Partizana.

,,U jednom dijelu se slažem sa Andreom Trinkijerijem, ali kad + Doužer nije bio na terenu, onda su neki drugi igrači preuzimali odgovornost i defanzivno i napadački. Sigurno da je on odigrao jednu izuzetnu utakmicu i dobro rješavao te situacije o kojima je Andrea pričao. Njegova statistika je impresivna.

Pokušavali smo da budemo agresivni i par puta smo uspjeli da ih natjeramo da griješe i gube lopte. Sa druge strane smo i mi izgubili bespotrebno dosta lopti. Oni jesu defanzivno dobra ekipa, ali nemaju visoke igrače sposobne da isprate presing po cijelom terenu, to je moje mišljenje. Sve ono što smo znali kako će igrati, tako je i bilo.”

Novinarka je pitala za mišljenje povodom “mazohistički” lošeg otvaranja utakmice crno-bijelih (13:3 za Žalgiris).

,,Teško je odgovoriti na pitanje kada se upotrebi takav izraz, kao što ste ga vi upotrijebili, najiskrenije. To je vaše pravo. Biću na strani mojih igrača i složiću se da smo loše otvorili utakmicu. Dozvolili smo protivniku da napravi seriju 13:3 kada smo imali faulove na raspolaganju, nismo imali dobar raspored na početku, ali smo poslije pronašli način da odigramo veoma dobru utakmicu.

Ekipa je radila i našla način, to je bogatstvo ove igre koja se zove košarka jer može da se utiče u toku utakmice na mnoge stvari i da ih mijenjaš.

Jedna lopta i jedan posjed mijenjaju ovu igru koju svi volimo. Nema to da vodiš osam razlike i sigurno si dobio utakmicu, da je tako, ne bismo imali ovakvu konkurentnost lige. Izjednačenost je njena karakteristika. Takva je utakmica, moraš da poštuješ svaku loptu i da se boriš za svaku loptu.

Evroliga je izuzetno zanimljivo takmičenje, svi to prepoznaju i uživaju u tome. Uspjeli smo da se odvojimo na ovoj utakmici našim radom. Moglo je da bude i drugačije, ofanzivni skok, izgubljena lopte. Možeš recimo da postigneš trojku i podigneš prednost, a i da u sljedećem napadu primiš trojku i da ti se protivnik približi. Žalgiris je jednostavno kvalitetan tim.”

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author