Željko Obradović: Ja nikome od mladih trenera nisam zabranio da gledaju trening, sve što je do mene sam uradio

Željko Obradović

foto: printscreen

Željko Obradović govorio je nakon plasmana u finale Kupa Radivoj Korać.

Partizan je u polufinalu morao pošteno da se oznoji kako bi pobijedio Vojvodinu. Na kraju je bilo 80:67.

“Upozorio sam igrače pred utakmicu da igramo protiv veoma iskusne ekipe. Oni su nešto stariji od nas po prosjeku godina. Skrenuo sam im pažnju na to protiv igrača koji ima iskustvo igranja u ABA ligi. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu što su uradili u Kupu.

Miloš Isakov-Kovačević radi izuzetan posao i čestitam mu na tome. Imaju jasne ideje kako žele da igraju i prikazali su dobar otpor.

Uspeli smo da dobijemo sve četvrtine, konstatnost u igri je veoma važna. Kada se pogleda 2-5-3-3, to je taj rezultat. Možda je i prevelika razlika, ali čestitam igračima na odigranoj utakmici u plasmanu u finale”, rekao je Željko Obradović.

Kad je pohvalio trenera Vojvodine uslijedilo je pitanje o nadolazećim trenerima u Srbiji, ima li ih?

“Udruženje trenera u Srbiji već odavno funkcioniše. Kada je osnovano bio sam predsjednik, i znam da edukacija svih trenera postoji. Sve se radi kako bi se mladim trenerima omogućilo da se usavršavaju. Ja nikome od mladih trenera nisam zabranio da gledaju trening, sve što je do mene sam uradio.

Ostalo je do njihove želje. Kvalitetno rade, imaju dosta programa, a beogradska Klinika je poznata ne samo kod nas, već u cijeloj Evropi.

U pravu ste, doći će jedan trenutak kada treba da se povučem. Imam jednog prijatelja koji će da mi šapne kada treba da se povučem”.

Finale protiv Crvene zvezde na programu je u subotu.

“U ovom trenutku po dvije pobjede, sutra veliko finale. Ono što je moja želja je da maksimalno rasteretim ekipu. Da motivacija bude na najvišem nivou, ali da se kontrolišu emocije. Košarka treba da bude bitna, a sve ostalo ne treba igrači da misle o tome. Imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo.

Zna se gdje smo i šta smo, šta treba da uradimo kako bi nastavili da igramo sa istim ambicijama i šta možemo da uradimo.”

Obradović je pred finale uputio apel navijačima.

“Nekoliko stvari sam istakao, da se savlada ferplej i da se priča o košarci. Sutra je finale između dva velika tima, nadam se će sve proći fer i sportski. Apelujem navijačima Partizanima da se adekvatno ponašaju. Ovaj teren nije mjesto za vrijeđanje bilo koga. Mi smo sportski prijatelji. Rivali, ali sportski prijatelji. Na tome treba da ostane. Neka bolji pobijedi.

Sjećam se prve godine na Kupu u Nišu kada su i navijači Crvene zvezde i Partizana zajedno pjevali Marš na Drinu. Treba da shvatimo u ovoj lijepoj zemlji i da je poštujemo. Da se sve završi na dostojanstven način i da takva slika obiđe Evropu.”

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author