Završen sedmi kamp Igokee

Više od 170 mladih košarkaša i košarkašica iz Srpske je na kampu „Igokee“ u Banji Vrućici.

To je najmasovniji kamp košarke koji su do sada organizovali u ovom klubu. Mladi košarkaši jasni – za sedam dana, koliko kamp traje, imaju priliku da nauče mnogo.Više od 170 mladih košarkaša i košarkašica iz Srpske je na kampu „Igokee“ u Banji Vrućici. To je najmasovniji kamp košarke koji su do sada organizovali u ovom klubu piše ATV.

Mladi košarkaši jasni – za sedam dana, koliko kamp traje, imaju priliku da nauče mnogo.

“Na kampu smo naučili mnogo stvari i malo smo napredovali. Super se družimo”, kaže Uroš Janjić.

“Lijepo je na kampu Igokee i htio sam da kazem da smo napredovali i sve je super”, kaže Kosta Miletić.

Napredovala je i ženska košarka. Kažu, rijetke su prilike za usavršavanje djevojčica na sličnim kampovima. “Igokea” im je pružila tu priliku.

“Naučila sam dosta finti i bolje bacati novo bacanje”, kaže Dalija Aličehajić.

“Moje djevojke su prvi put tu. Uslovi su fantastični. Kamp je prva lioga, djevojke su prezadovoljna. Učim i ja kao trener, a i one kao igracice”, kaže Maja Jovanić Kostadinović, trener.

Djeca su vrijedna i željna znanja, kažu u „Igokei“. Sa takvom motivacijom i upornošću rezultat kampa ne može izostati. Riječ je o mladim košarkašima koji su rođeni od 2005. do 2016. godine.

“Prva naša ideja je bila predstavljanje košarke djeci širom Srpske. Prezentacija našeg kluba, ono što radimo sa mlađim kategorijama, i ispričamo priču oko seniorskog tima. A druga stvar je socijalizacija djece, druženje, upoznavanje i održavanje tih prijateljstava kojase steknu”, kaže Darko Trkulja, trener KK Igokea.

Ovo je sedmi kamp koji je do sada organizovao Košarkaški klub „Igokea“. Kamp za djecu traje sedam dana. Tokom boravka u kampu mladi košarkaši i košarkašice svakodnevno imaju po dva treninga, podijeljini u tri smjene, u devet trenažnih grupa.

foto:igokea.rs

About The Author