Milaković: Svi će dobiti šansu

Žarko Milaković je novi trener Igokee.

Igokea je u ponedjeljak odlučila da prekine saradnju sa trenerom Draganom Bajićem. Na njegovo mjesto imenovala je doskorašnjeg trenera mlađih kategorija u klubu Žarka Milakovića.

Iza 36. godišnjeg trenera su tri godine stvaralačkog rada u mlađim kategorijama Igokee i rezultati, koje je postigao, su impresivni.

Igokea je za četiri godine od kluba, koji nije bio poznat po radu sa mlađim kategorijama, došla u sam vrh regionalne košarke kada je u pitanju stvaranje igrača.

Sa juniorskim timom osvojen je Kup Republike Srpske, prije toga tri godine u nizu su šampioni Republike Srpske u juniorskoj kategoriji, te su postali i šampioni BiH. Sve bez izgubljenog meča. Izboren je plasman i na završni turnir ABA lige gdje je osvojeno treće mjesto.

Igokea je imenovanjem Milakovića pokazala da ne samo u igračkom nego i u trenerskom kadru se oslanja na svoje snage.

Ipak Milakovića je imenovanje za prvog trenera iznenadilo.

“Sigurno veliko iznenađenje za mene. Hvala klubu na povjerenju što mi je ukazao šansu. Velika zahvalnost i Draganu Bajiću sa kojim sam imao odličnu saradnju ovih godina u Igokei, a i prije. Sigurno dolazim na njegovo mjesto da sve ono što je on uradio za ovu “Ligu 6″ opravdam i da opravdam da je klub na dobrim osnovama i da opet idemo na titulu šampiona BiH”, rekao je za naš portal Milaković.

Ideja kluba je da se da prilika mlađim igračima u “Ligi 6” BiH.

“To je insistiranje Uprave kluba. Klub je organizacino i u svakom smislu odskočio i sigurno smo trenutno naprepoznatljiviji košarkaški klub u BiH. Ta ideja da se klincima, koji su prošli ove tri godine kroz mlađe selekcije da prostor da bi se vidjelo u narednom periodu na koga se može računati u ABA ligi”.

Prvom timu su priključeni Dalibor Ilić, Aljoša Janković i Nemanja Nikolić, sve igrači koji su prošli kroz juniorski pogon Igokee, pod vođstvom novog trenera prvog tima.

“Prva ideja je da se Iliću, Jankoviću i Nikoliću da više prilike kroz “Ligu 6″, pošto tu nemamo imperativ da budemo prvi, pošto smo obezbijedili ABA ligu naredne sezone. To ne umanjuje naše ambicije, jer svako ko se takmiči želi da bude prvi. Tako i mi idemo, a otvaraćemo prostor i njima i svi će imati priliku i prostor da se pokažu”, rekao je Milaković, koji će debi na klupi Igokee imati u srijedu kada njegova ekipa gostuje Sparsima.

foto:igokea.rs

About The Author

Možda ste propustili