Zajon prvi pik, birani Marinaković i Smailagić

Održan NBA drft.

Sakramento Kingsi su sa 60. pozicije birali košarkaša Partizana Vanju Marinkovića, koga u timu čekaju Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Poslije Vlade Divca, Predraga Danilovića, Željka Rebrače, Predraga Drobnjaka, Nenada Krstića, Miloša Vujanića, Koste Perovića, Nikole Pekovića, Jana Veselog, Žofrija Lovernja, Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, Vanja Marinković je postao 13.igrač KK Partizan koji je izabran na NBA draftu.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1141932003027124224

Alen Smailagić, koji je prethodne sezone igrao je u razvojnoj ligi u Americi, izabran je od Golden Stejt Voriorsa kao 39. pik, a sezonu je proveo u njihovom razvojnom timu San Kruz Voriorsima.

Gogu Bitadzea su sa 18. pozicije birali Indijana Pejsersi, dok je Luka Šamanić sa 19. mjesta završio u San Antoniju.

A svakako prva zvijezda je bio Zajon Vilijamson, koga su sa prve pozicije birali Nju Orleans Pelikansi. Dža Morent završio je u Memfisu, a Ar Džej Beret u Njujorku.

Prije početka Drafta Pelikansi su ustupili četvrtog pika Atlanti Hoks, da bi oni izabrali Diandrea Hantera s Virdžinije.

Potom su uslijedili Kavsi koji su uzeli Dariusa Garlanda, dok je Minesota putem trejda došla s 11. do šestog mjesta, s kojeg su izabrali Džareta Kulvera.Kobi Vajt završio je na sedmom mjestu (Čikago), dok su prvih deset kompletirali Džekson Hejs (Pelikans), Rui Hačimura (Vizards), Kem Rediš (Hoks).

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili